StoryEditorOCM
Split‘sve se zna‘

‘Sramite se! Kome je smetala Slavica?! Jadni Splite, na što si spa?‘ Bager sravnio sa zemljom kultni drveni jedrenjak

Piše Lucija Vujnović
18. lipnja 2023. - 08:42

Jedan bager je nekidan nasilno srušio pelegrinku da bi oslobodio prostor za novi prijeko potreban shopping centar u gradu, drugi je bager na isti način uništio brod Slavicu, kultni brod koji je dugo godina stajao na suhom veza iza prostorija JK Mornara.

Iako je grad nekoliko puta kroz više godina upozorio vlasnika da će mu srušiti brod ako ga ne makne s javne gradske površine, prizor je svejedno zastrašujuć, a građani su bijesni.

"Eto, posli 25 godina da se i to dogodilo", objašnjava prolaznica koja se zatekla na mjestu događaja. "A krasan cuter je bija..."

image

Brod Slavica

Facebook Screenshot/
image

Brod Slavica

Facebook Screenshot/

"Trpim od jučer, ali više ne mogu puknit ću. Vandalsko uništavanje jedne od rijetkih drvenih jedrilica tipa kuter. Otišla je SLAVICA, a na nama ostala sramota da nismo ništa poduzeli. Jadni moj grade da si na ovo spa ne mogu virovat", piše I. V. koji prilaže i videozapise i fotografije ovog strašnog čina.

"Legenda od broda. Kome je ona smetala na divljim terenu, nezakonito uništena. SRAMITE SE KO JE OVO NAPRAVIJA. GROZNO", piše u komentarima I. K. uz jasnu poruku: "Sve se zna."

Kako pišu ljutiti građani, vlasnik broda je pokojan, no njegovog sina nije zaobišla tužna sudbina broda njegova oca.

"Brod je nakon trogirskih, doveden da štiti boje našeg Labuda dok je mogao u konkurenciji mnogo bogatijih klubova. I ona je pomogla da se održi Labud kad mu je bilo najteže upitno. Malo ko to zna. FALA JOJ. NEKA ŽIVI LABUD", piše autor objave.

image

Brod Slavica

Facebook Screenshot/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:47