StoryEditorOCM
Splitsramota

Stanovnica istočnog dijela Splita prenerežana je nekulturom sugrađana i ignorancijom ‘Čistoće‘: ‘Mjesecima ne reagiraju‘

Piše Frano Kiso
19. studenog 2023. - 11:12

Javila nam se zabrinuta čitateljica zgrožena silnom količinom otpada u blizini, ironično, odlagališta komunalnog otpada Karepovac. Riječ je o ulici Turnovac, a prizori nabacanih vreća građevinskog materijala, otrcanog kućanskog namještaja i ostalog smeća nalaze se stotinjak metara od granične točke odlagališta.

image
Privatni Album

- O kulturi stanovnika ne bih pričala, ali zato se pitam što radi komunalno poduzeće zaduženo za čistoću grada - pojadala nam se građanka.  

Mjesto na kojem se nalazi ova silna količina smeća nalazi se tik uz neasfaltiranu cestu kojom vozila svakodnevno prolaze krateći put do TTTS-a. Komunalni nered vidljiv je i u Ulici Put Svetog Ižidora na Mejašima koji, prema tvrdnji čitateljice, tu stoji mjesecima.

image
Privatni Album

- Zaposlenici "Čistoće" sigurno vide ovaj otpad jer se nalazi tik uz asfaltiranu cestu. Na neugodan miris i štetnost Karepovca ne možemo puno utjecati, ali ovo je itekako rješivo - veli nam lokalna mještanka.

image
Privatni Album

Inače. stanovnici Kile, Kamena i susjednih naselja posljednjih mjeseci se opet žale na intenzivan miris koji posebno smeta astmatičarima i plućnim bolesnicima, a problematični deponij uporno im ugrožava svakodnevni život.

image
Privatni Album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:38