StoryEditorOCM
Splitima li panike?

Stanovnici elitnog splitskog kvarta ispaljuju zbog radova. Pogledajte što im teče iz špina: ‘To je očekivano...‘

Piše Ana Pivčević
13. travnja 2024. - 08:10

Gradska tvrtka "Vodovod i kanalizacija" radni punom parom na poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin. Na nekoliko lokacija otvorena su gradilišta, a među njima su i Bačvice gdje se odvijaju radovi na spoju sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč.

Javio nam se čitatelj koji živi na Bačvica, zabrinut zbog stanja vode, koja je kaže svako malo zamućena, ali razloga za paniku nema. 

image

Voda na Bačvicama

Privatni album

Koliko god vas šokiralo kada na prvom mlazu iz špine izađe mutnjikava voda, iz "Vodovoda i kanalizacije" su nam objasnili da je riječ o očekivanoj pojavi s obzirom na to da se na tom području izvode radovi. 

- Do mutnoće vode dolazi zbog radova aglomeracije Split - Solin. Kako se izvode radovi na pojedinom dijelu zatvaramo određene linije kako ne bi došlo do neke štete.

Po otvaranju i kao posljedica vibracija uslijed kopanja nataložene čestice se podignu i dođu do krajnjih korisnika. Savjetujemo građane ako im je voda pri otvaranju špine mutna da pričekaju nekoliko minuta da taj prvi mlaz prođe. Ako taj pojava potraje duže vrijeme, pozivamo ih da nas se obrate kako bi uzeli uzorak i obradili ga - objasnili su nam iz "Vodovoda i kanalizacije". 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:59