StoryEditorOCM
Splitsuludi video

Što je njima u glavi?! Dvojac u kombiju nasilno vozilom probio rampu na Marjanu, čuvar je trebao bježati pred njima

Piše split sd
6. siječnja 2024. - 20:18

Neki jednostavno ne prihvaćaju "ne" kao odgovor. Takav je, primjerice, zasad neimenovanih dvojac iz bijelog kombija koji je danas, malo prije 18 sati, prošao kroz zatvorenu rampu na sjevernom dijelu Marjana.

Naime, premda je čuvar izašao kako bi ih upozorio da takvo što nije moguće, vozač se na to oglušio i - dao pa gasu!

Sve je na svom Facebook profilu prenio dogradonačelnik Bojan Ivošević, napisavši:

"Kako izgleda kada počinitelje pet kaznenih djela bespravne gradnje u zaštićenom području odbijete pustiti vozilom u zonu ograničenog prometa unutar tog zaštićenog područja, gdje nemaju pravo pristupa tim vozilom, možete vidjeti na snimci.

Tražimo najstrožu moguću sankciju za ovakvo obijesno ponašanja gdje je uz oštećenje tuđe stvari u opasnost doveden i zaposlenik JU PŠ Marjan!

P.s. Svi bespravni objekti koje su dotični bespravno gradili na Marjanu imaju pravomoćno rješenje o odbijanju legalizacije te su dostavljeni Građevinskoj inspekciji 12.12.2023., nadamo se da će inspekcija maksimalno ozbiljno pristupiti navedenim predmetima nakon ovakvog događaja!"

Dalmatinski portal saznaje da je Dario Alujević taj koji je probio kombijem rampu.

- Ne puštaju me do vlastite kuće, pa di to ima?! To je prepreka na nerazvrstanoj cesti, to tu ne smije po zakonu biti. Ja sam već iscrpio sve pravne mogućnosti, nema kome se nisam obratio, ali ništa nije pomoglo - rekao je Alujević.

Ravnatelj Park šume Marko Pejnović je pozvao policiju te objasnio kako Alujević za kombi nema dozvolu, već za druga vozila.

- Već neko vrijeme upozoravali smo dotičnog gospodina da mu kombi ne može biti bez dozvole na području Park šume, bio je s tim jako dobro upoznat, dozvole ima za osobne automobile, a za kombi dozvolu nije mogao dobiti. Večeras je na silu odlučio proći kroz rampu nakon što mu je djelatnik rekao da ne može. Sve je snimljeno, na snimci se vidi i kako je djelatnik Park šume bio u opasnosti i da ga je kombi zamalo udario. Pozvali smo policiju, koja je jako brzo došla na mjesto događaja i obavlja mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Poduzet ćemo sve zakonom predviđene korake da se ovakvo ponašanje sankcionira - izjavio je Pejnović.

image



 

Paun Paunovic/Cropix/Cropix

Oko incidenta su se javili i iz Udruge vlasnika zemljišta na Marjanu. Evo što su napisali u priopćenju:

"Danas je jednom članu naše udruge prekipjelo. Pokušao je u zadnja tri mjeseca nenasilnim putem doći do mogućnosti prolaska do svog mjesta stanovanja.

Kontaktirali smo Pučku pravobraniteljicu, Upravnu inspekciju, nadležno Ministarstvo gospodarstva, Javnu ustanovu za upravljanje PŠ Marjan, Gradonačelnika, SD županiju, Župana. Dok se institucije dogovaraju tko će preuzeti odgovornost i stati na kraj nelegalnim radnjama JU, naš član u subotu na praznik stoji pred rampom, kiša je i noć i ne vjeruje što mu se događa.

Nisu mu po tko zna koji put dozvolili proći vozilom do njegovog mjesta stanovanja.

Da, napravio je prometni prekršaj i oštetio NEZAKONITU prepreku na cesti. Iskoristio je članak 27. Zakona o vlasništvu koji kaže da ima pravo i silom na dopuštenu samopomoć ukoliko mu netko njegov posjed samovlasno oduzme.

Nitko ne može braniti vlasniku da sa svojim vozilom dođe do svog mjesta stanovanja.

Zapitajte se kako biste se vi osjećali da na praznik u večernjim satima po kiši dođete do rampe koja se nalazi tri kilometra od vašeg doma i netko vam kaže da ne možete kući.

Vani lije, vi ste umorni. Noć je. Nemate di nego doma....

A to nije prvi put da nam ne daju proći do doma ili do naših parcela. To je tko zna koji put. A nemaju to pravo raditi.

Pozivamo sve gore navedene institucije da što prije riješe nezakonitosti na Marjanu. Za dobro same šume i ljudi koji koji žive i imaju svoje vlasništvo uz tu šumu.

Dario, uz tebe smo. Svi mi.

Podržat ćemo te i pomoći ti jer tvoj problem je naš problem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:44