StoryEditorOCM
SplitNIKAD NE VALJA

Što mislite, koliko je turista sad u Splitu? ‘Imamo problem što je sve zatvoreno, a gosti su nam veće platežne moći...‘

Piše M. U.
24. siječnja 2024. - 08:29

Lijepo vrijeme, sunce i nedjelja, rekli bi Splićani "ko to more platit" - započinje N1 svoj video na tik-toku. 

S obzirom na to da je 21. siječnja pitaju se ima li stranaca koji obilaze naš grad i što u njemu uopće mogu posjetiti. Susreli su Francuza Augustina koje se odlučio sam otići u obilazak lijepog našeg grada, jer turistički pult nedjeljom ne radi. 

- To mi ne predstavlja problem. Bilo bi to najlakše rješenje, ali pogledat ću na Googleu i tamo pronaći sve informacije - govori Augustin koji jedan od tek tisuću turista koji se trenutno nalaze u Splitu. 

image
Tiktok/N1

N1 prenosi da turistima ne smeta što je većina objekata u centru grada zatvorena i što Split spava zimskim snom. 

- Da, nije puno toga otvoreno, ali ja nisam tip osobe koja posjećuje restorane, neovisno o tome gdje otputujem, uglavnom kuham sama pa je trgovina sve što mi je potrebno - govori Alison iz Škotske. 

Maksim iz Rusije kaže da smatra da je sve zatvoreno iz ekonomskih razloga i jer nema puno ljudi. Nekima ova situacija, ipak stvara problem.

image
Tiktok/N1

Imamo problem s tim što je sve zatvoreno jer imamo goste veće platežne moći koji žele nešto bolje pojesti, a nemaju baš nekog izbora - govori jedna djelatnica hotela. 

image
Tiktok/N1

Manjak sadržaja u ovom hotelu pokušavaju nadomjestiti tako što sami organiziraju izlete u Trogir, Klis, Krku. Gosti s njihovim kuharom odlaze na peškariju i pazar kupiti namirnice, a navečer se priprema večera koju su odabrali. 

Mnogi Splićani su odahnuli od turista, ali da nisu odavde, Split im ipak ne bi bio prvi izbor za putovanje u siječnju. 

- Kad vidin ovaj pustoš, ovu pustinju, ovo nema nigidi na svitu, ovo je užas - govori jedan Splićanin.

Drugi ironično govori da mi živimo od ljepote. Složni su u jednome, a to je da ovakvo stanje nije dovoljno za cjelogodišnji, održivi turizam. Video pogledajte u nastavku.  

@n1_hrvatska Pedeset tisuća! Toliko je na vrhuncu sezone turista na dan u Splitu. Grad puca po šavovima i svake godine se postavlja isto pitanje - koliko se još može i kako bi bilo da se to rasporedi tijekom cijele godine.#n1info #n1croatia #hrvatska #croatia #fyp #fypシ #splitcroatia ♬ original sound - N1 Hrvatska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:45