StoryEditorOCM
SplitKORAK BLIŽE

Šuta se pohvalio na kraju mandata: ‘Odlukom Vlade osigurana bespovratna sredstva za pročistač pitke vode na Majdanu‘

Piše Split SD
13. srpnja 2023. - 16:35

Tomislav Šuta, privremeni upravitelj "Vodovoda i kanalizacije" i predsjednik splitskog HDZ-a pohvalio se na svom Facebooku kako su Odlukom Vlade osigurana bespovratna sredstva za pročistač pitke vode na Majdanu za 400.000 stanovnika splitskog područja.

 - U periodu od 2018. do 2023. predano sam radio na usmjeravanju i razvitku gradske tvrtke "Vodovod i kanalizacijea Split" Tvrtku sam dobio bez vizije i projekata, a danas je ostavljam s razrađenom strategijom do 2030. godine i projektima u većoj vrijednosti nego najnovije zaduženje Grada.

image

Simulacija pročistača pitke vode na Majdanu

Vodovod i kanalizacija

Jedna od ključnih komponenti na koju sam ponosan jest projektiranje i osiguranje financiranja za projekt Pročistača pitke vode na Majdanu.

image
Tom Dubravec/Cropix

Projekt je vrijednosti oko 20 milijuna eura koji je prvotno trebao biti financiran vlastitim sredstvima Hrvatskih voda te "Vodovoda i kanalizacije", međutim zbog odluke na sjednici Vlade RH projekt će se financirati bespovratnim europskim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Navedenim projektom ćemo osigurati završetak sezona zamućene vode nakon obilnih padalina i nastaviti osiguravati najbolju i najjeftiniju u Hrvatskoj.

Primjer "Vodovoda i kanalizacije" može postati standard kojeg Split traži, visoka transparentnost koja je proizašla od uvođenja digitalizacije sve do visoke profesionalnosti i projektnog promišljanja! - naveo je Šuta u svojoj objavi uz prigodni video na kojoj je sumulacija novog pročistača koji možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 22:37