stdClass Object ( [id] => 1174738 [title] => Tko je uopće Srđan Marinić, kojega je Puljak postavio na izmišljeno mjesto koordinatora ustanove koju tresu afere? ‘On je politički komesar, a postoji razlog zašto ga se gradonačelnik ne može odreći‘ [alias] => tko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tko je Srđan Marinić? Zašto nam je bitan, koliko nam je važno njegovo znanje i iskustvo u naporima da obranimo i očuvamo Marjan, pogotovo sada kad je koordinator grada i ustanove koju, doslovno, svakoga dana potresaju skandali?       

Šezdesetjednogodišnji strojarski tehničar – energetičar predsjednik je Društva "Marjan" još od 2013. godine. Do tada je tri godine bio tajnik Društva, a član je od 2004. godine. Marinić je bio i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan od rujna 2013. do svibnja 2014., sjetit ćete se kako ga je na to mjesto postavio gradonačelnik Ivo Baldasar u nastojanju da smiri tenzije nastale između Grada i Društva za vrijeme vladavine Željka Keruma. No ni ta ljubav nije bila duga vijeka, puklo je oko nepridržavanja kodeksa koji je Baldasar potpisao.

– Do razlaza je došlo nakon što smo gradonačelnika u više navrata usmeno i pismeno upozoravali na sumnjive radnje i nezakonitosti u radu Javne ustanove, vezane uz financijsko poslovanje, šumarske poslove i stanje protupožarne zaštite, a da on na to nije reagirao – objasnio je tada Marinić napuštanje Upravnog vijeća.

U razdoblju dok je Grad vodio Andro Krstulović Opara Marinić nije bio bitan, no "rata" je ipak bilo. Sudskog.

Prije najnovijih gradskih izbora Marinić se pridružio tada Nezavisnoj listi Bojana Ivoševića, pod nazivom "Kandidati bez kompromisa", kao kandidat za dogradonačelnika. Tvrdio je kako su sve dotadašnje vladajuće političke opcije, umjesto da čuvaju Marjan, učinile od njega politički plijen, simbol bezakonja i predmet najprimitivnije političke trgovine.

– Kao nikad prije u povijesti, Marjan treba štititi i čuvati od onih koji ga doživljavaju kao neiskorišteni građevinski i komercijalni resurs. Upravo to je razlog mojeg političkog angažiranja i priključenja timu mladog, hrabrog, sposobnog, poštenog, obrazovanog, nepotkupljivog i beskompromisnog Bojana Ivoševića – rekao je tada Marinić.

I činjenica je da je velik dio svojeg života Marinić posvetio borbi za dobrobit i očuvanje splitske šume. Prvi je upozorio na pojavu potkornjaka i upravo je na njegovo inzistiranje započela bitka s tim nametnikom. Na svjetlo dana iznio je brojne nelegalnosti vezane uz rad Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan. Sudjelovao je u organizaciji nekoliko prosvjeda, svi pamtimo onaj 2011. godine, kad su građani zaustavili planove Fani Kerum o izgradnji ugostiteljskog objekta na Prvoj vodi.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Možda je to i razlog što je sada gradskog vijećnika Marinića novi gradonačelnik Ivica Puljak proglasio koordinatorom za zaštitu i očuvanje park-šume Marjan. To je, blago rečeno, izmišljena funkcija koju, ne smijete pritom zaboraviti, Marinić ipak obavlja volonterski, bez ikakve naknade.

Gradski su vijećnici ukazivali na nedostatke uvođenja takozvane "paralelne linije" upravljanja Ustanovom koja, nota bene, ima svojeg – ravnatelja.

– Ulogu Srđana Marinića u Javnoj ustanovi za upravljanje park-šuma Marjan smatram iznimno problematičnom – kazao nam je Vice Mihanović, prvi čovjek splitskog HDZ-a.

– Naime, gospodin Marinić je političkom voljom gradonačelnika Puljka dobio ekskluzivnu ulogu gubernatora za Marjan, s obzirom na to da za mjesto ravnatelja nema uvjete. Svojim destruktivnim djelovanjem čini ogromnu štetu za park-šumu Marjan, jer se praktički nijedna odluka ne može donijeti bez njega, a fiktivni ravnatelj polaže mu račune na dnevnoj bazi – oštar je bio Mihanović.

– Posljednja događanja u Upravnom vijeću ustanove pokazala su da dvojac Marinić – Ivošević neskriveno provodi samovolju na Marjanu, ne libeći se zastrašivanja članova UV-a i prijetnji zaposlenicima, a rezultat toga je smjena predsjednika UV-a kojeg su sami izabrali i sada, eto, privođenje zaposlenice. Politika koju danas Marinić provodi na Marjanu sve je suprotno od onoga za što se zalagao kao aktivist prije dolaska na vlast, a ishod će biti dugoročna šteta za Marjan i Grad Split, jer toksična atmosfera koja vlada u međuljudskim odnosima ne može iznjedriti rješenja i zaokret koji je nužno potreban za adekvatnu sanaciju Marjana – kazao nam je Mihanović.

– Ne sumnjam da Srđan Marinić voli Marjan i da mu želi dobro, kao što ga volimo svi mi koji smo svaki dan na Marjanu, ali njegove su kompetencije itekako sporne za ulogu koju obnaša. Iz uloge aktivista naglo je prešao u ulogu "političkog komesara" i pokazao je da želi vladati ustanovom iz sjene bez ikakve odgovornosti, a vidi se i da nema nikakvog iskustva u upravljanju sustavom – kazao nam je Davor Matijević, SDP-ov gradski vijećnik, dodavši:

Ivica Puljak je ovom ulogom koordinatora stvorio paralelnu liniju zapovijedanja, što je loše i dovodi do kaosa u ustanovi. Nakon svih nemilih događaja, gradonačelnik mora ili maknuti Marinića kao koordinatora ili mu dati formalnu ulogu u upravljanju Ustanovom, ali da onda snosi i odgovornost za svoje postupke.

Matijević je uvjeren kako će Marinić i dalje biti "dio priče" oko opjevanog nam brda, a razlog tome, drži, vrlo je jasan:

– Bojim se da se Puljak njega ne može odreći, jer bez ruke Srđana Marinića u Gradskom vijeću gradonačelnik nema većinu.

---

image


 
Nikola Vilic/Cropix
---

S tim se slaže i HGS-ov vijećnik Igor Stanišić:

– Javna je tajna da Srđan Marinić nema uvjete da bude ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i da tu funkciju obnaša iz sjene. Gradonačelniku je potrebna njegova ruka u Vijeću i izašao mu je ususret i za njega izmislio nepostojeće radno mjesto. Stipe Mušura i Upravno vijeće tu su samo kao nužno zlo. Oni moraju izvršavati što im se kaže.

Dodao je i kako stvarno ne zna kakvo to iskustvo i znanje posjeduje Marinić, niti mu je jasno, priznaje, što bi to za izmišljenu funkciju trebalo tražiti kao poželjno.

– Sve čime se dotični bavio u životu bila je destrukcija. Iskoristio je Društvo "Marjan" za osobnu korist i ambicije, i to društvo, koje je djelovalo više od sto godina, od zadnjih izbora praktički ne postoji. Dok je bio aktivist, bavio se uglavnom koncesijom na Benama, i to je radio solidno. Sada je u jednoj za njega stresnoj situaciji jer se mora brinuti o cijelom brdu Marjan, a ne samo o Benama, i tu je upao u problem jer to nadilazi njegov kapacitet – rekao nam je Stanišić, zaključivši:

– Nažalost, posljedice Puljkove katastrofalne odluke da imenuje Marinića koordinatorom svaki dan su sve vidljivije.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Tamara Visković, gradska vijećnica iz kolicije Pametno, Možemo! i Nova ljevica, tvrdi da je u JU PŠM stvorena neviđena zbrka iz koje nitko od uključenih neće izaći kao pobjednik, a najviše će izgubiti sam Marjan.

- Tome je svakako pridonijela i u ovlastima i zadaćama nedefinirana uloga Koordinatora za Marjan. Dok su funkcije vijećnika, gradonačelnika, upravnog vijeća, ravnatelja, pročelnika nadležnih službi itd. jasne u svojim ovlastima, ali i odgovornostima, i čine neprekinuti lanac koji, ako svak radi svoj posao – funkcionira, mjesto koordinatora se u praksi krenulo trapavo preklapati sa svakom od njih, bez da je pri tom ikome jasno koja je njegova konkretna svrha. Kuršlus na Marjanu je iznimno složen.

Od prostornih dubioza, privatnih interesa, propadanja šume, međuljudskih odnosa... Treba što prije imenovati ravnatelja, i to na osnovu programa, a ne desetminutnog razgovora. Vođenje ustanova nije izbor za Miss simpatičnosti. Izabranog ravnatelja treba pustiti da uspostavi neometanu suradnju sa zaposlenicima i upravnim vijećem, i da radi u okviru svojih ovlasti. Znam da Srđan Marinić ima znanje o Marjanu. Sad ima i funkciju gradskog vijećnika kroz koju ga može staviti na raspolaganje gradu - ustvrdila je Visković.

---

Počasni predsjednici Društva Marjan su bili gradonačelnici

 

U dugoj povijesti Društva "Marjan", a osnovano je 1903. godine, splitski su gradonačelnici nosili počasnu titulu predsjednika Društva. Prvi koji je izgubio titulu počasnog predsjednika Društva bio je Željko Kerum, njegov nasljednik Ivo Baldasar titule se sam odrekao.

---

---

Ante Franić: Marinić je siva eminencija


Još u listopadu prošle godine nezavisni vijećnik Ante Franić pokrenuo je inicijativu za smjenu Srđana Marinića u Gradskom vijeću iz više razloga. Kako nam je kazao prvi razlog je što je takvo radno mjesto izmišljeno i uvodi problem parapolitičkog upravljanja.

- Dakle, imate formalnog ravnatelja i sivu eminenciju koja zaista upravlja, bez ikakve odgovornosti što je jednostavno protupravno i nelogično. To sam i dokazao nedavno objavljenom elektroničkom poštom, korespodencijom između Stipe Mušure formalnog ravnatelja i Srđana Marinića stvarnog ravnatelja, iz koje je razvidan taj neprirodan odnos, veli nam Franić.

Drugi razlog je što je Marinić na to radno mjesto postavljen bez stručne spreme, mimo sistematizacije i bez javnog natječaja.

- Ovim, a i sličnim kadroviranjem, gradonačelnik je pokazao da je nekadašnje stranačko kadroviranje zamijenio osobnim kadroviranjem, a što je u suštini ista stvar, to je politički elitizam.
S problemima koje je sam Marinić izazvao upoznat sam duže vrijeme, o njima komuniciram s javnošću i moram priznati da nisam iznenađen ovakvim raspletom, jer pričamo o čovjeku koji je uništio Društvo Marjan, a sad je na pravom putu da uništi i Javnu ustanovu i u konačnici Splitu nanese golemu štetu, oštar je Franić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KURŠLUS NA MARJANU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => KURŠLUS NA MARJANU 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-11 11:00:40 [created_by] => 3182 [created_by_alias] => Milena Budimir [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-03-11 19:21:23 [modified_by] => 3182 [publish_up] => 2022-03-11 13:45:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2019 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/11\/20332774.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/11\/18228494.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/11\/20627440.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/11\/20355520.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/11\/10697004.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vilic\/Cropix","Nikola Vilic\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Basic\/Cropix","Duje Klaric\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["
\n
\n\u00a0","
\n\u00a0","'Javna je tajna da Sr\u0111an Marini\u0107 nema uvjete da bude ravnatelj JU-a za upravljanje park-\u0161umom Marjan i da tu funkciju obna\u0161a iz sjene'","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_20332774_1920.jpg":"1920x1080","k_20332774_1280.jpg":"1280x1280","k_20332774_1024.jpg":"1024x1024","k_20332774_640.jpg":"640x640","k_20332774_480.jpg":"480x480","k_20332774_340.jpg":"340x340","k_20332774_220.jpg":"220x220","o_20332774_1280.jpg":"1280x853","o_20332774_1024.jpg":"1024x682","o_20332774_640.jpg":"640x426","o_20332774_480.jpg":"480x320","o_20332774_340.jpg":"340x226","o_20332774_220.jpg":"220x146","h_20332774_1280.jpg":"1280x854","h_20332774_1024.jpg":"1024x683","h_20332774_640.jpg":"640x427","h_20332774_480.jpg":"480x320","h_20332774_340.jpg":"340x227","h_20332774_220.jpg":"220x147","pp_20332774_1280.jpg":"1006x1280","pp_20332774_1024.jpg":"805x1024","pp_20332774_640.jpg":"503x640","pp_20332774_480.jpg":"377x480","pp_20332774_340.jpg":"267x340","pp_20332774_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1277","hd_18228494_1920.jpg":"1920x1080","k_18228494_1280.jpg":"1280x1280","k_18228494_1024.jpg":"1024x1024","k_18228494_640.jpg":"640x640","k_18228494_480.jpg":"480x480","k_18228494_340.jpg":"340x340","k_18228494_220.jpg":"220x220","o_18228494_1280.jpg":"1280x851","o_18228494_1024.jpg":"1024x681","o_18228494_640.jpg":"640x425","o_18228494_480.jpg":"480x319","o_18228494_340.jpg":"340x226","o_18228494_220.jpg":"220x146","h_18228494_1280.jpg":"1280x854","h_18228494_1024.jpg":"1024x683","h_18228494_640.jpg":"640x427","h_18228494_480.jpg":"480x320","h_18228494_340.jpg":"340x227","h_18228494_220.jpg":"220x147","pp_18228494_1280.jpg":"1006x1280","pp_18228494_1024.jpg":"805x1024","pp_18228494_640.jpg":"503x640","pp_18228494_480.jpg":"377x480","pp_18228494_340.jpg":"267x340","pp_18228494_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1588","hd_20627440_1920.jpg":"1920x1080","k_20627440_1280.jpg":"1280x1280","k_20627440_1024.jpg":"1024x1024","k_20627440_640.jpg":"640x640","k_20627440_480.jpg":"480x480","k_20627440_340.jpg":"340x340","k_20627440_220.jpg":"220x220","o_20627440_1280.jpg":"1280x1058","o_20627440_1024.jpg":"1024x846","o_20627440_640.jpg":"640x529","o_20627440_480.jpg":"480x397","o_20627440_340.jpg":"340x281","o_20627440_220.jpg":"220x181","h_20627440_1280.jpg":"1280x854","h_20627440_1024.jpg":"1024x683","h_20627440_640.jpg":"640x427","h_20627440_480.jpg":"480x320","h_20627440_340.jpg":"340x227","h_20627440_220.jpg":"220x147","pp_20627440_1280.jpg":"1006x1280","pp_20627440_1024.jpg":"805x1024","pp_20627440_640.jpg":"503x640","pp_20627440_480.jpg":"377x480","pp_20627440_340.jpg":"267x340","pp_20627440_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1271","hd_20355520_1920.jpg":"1920x1080","k_20355520_1280.jpg":"1280x1280","k_20355520_1024.jpg":"1024x1024","k_20355520_640.jpg":"640x640","k_20355520_480.jpg":"480x480","k_20355520_340.jpg":"340x340","k_20355520_220.jpg":"220x220","o_20355520_1280.jpg":"1280x847","o_20355520_1024.jpg":"1024x677","o_20355520_640.jpg":"640x423","o_20355520_480.jpg":"480x317","o_20355520_340.jpg":"340x225","o_20355520_220.jpg":"220x145","h_20355520_1280.jpg":"1280x854","h_20355520_1024.jpg":"1024x683","h_20355520_640.jpg":"640x427","h_20355520_480.jpg":"480x320","h_20355520_340.jpg":"340x227","h_20355520_220.jpg":"220x147","pp_20355520_1280.jpg":"1006x1280","pp_20355520_1024.jpg":"805x1024","pp_20355520_640.jpg":"503x640","pp_20355520_480.jpg":"377x480","pp_20355520_340.jpg":"267x340","pp_20355520_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1284","hd_10697004_1920.jpg":"1920x1080","k_10697004_1280.jpg":"1280x1280","k_10697004_1024.jpg":"1024x1024","k_10697004_640.jpg":"640x640","k_10697004_480.jpg":"480x480","k_10697004_340.jpg":"340x340","k_10697004_220.jpg":"220x220","o_10697004_1280.jpg":"1280x856","o_10697004_1024.jpg":"1024x684","o_10697004_640.jpg":"640x428","o_10697004_480.jpg":"480x321","o_10697004_340.jpg":"340x227","o_10697004_220.jpg":"220x147","h_10697004_1280.jpg":"1280x854","h_10697004_1024.jpg":"1024x683","h_10697004_640.jpg":"640x427","h_10697004_480.jpg":"480x320","h_10697004_340.jpg":"340x227","h_10697004_220.jpg":"220x147","pp_10697004_1280.jpg":"1006x1280","pp_10697004_1024.jpg":"805x1024","pp_10697004_640.jpg":"503x640","pp_10697004_480.jpg":"377x480","pp_10697004_340.jpg":"267x340","pp_10697004_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 15 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8043116 Threads: 6 Questions: 1600890155 Slow queries: 4894515 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112558560 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/tko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci-1174738 [printLink] => /split/tko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci-1174738?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 611914 [name] => srđan marinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-04 09:18:30 [main_article_id] => 0 [alias] => srdan-marinic [link] => /tag/srdan-marinic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 659196 [name] => javna ustanova park šuma marjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-08 13:48:43 [main_article_id] => 0 [alias] => javna-ustanova-park-suma-marjan [link] => /tag/javna-ustanova-park-suma-marjan ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KURŠLUS NA MARJANU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko je uopće Srđan Marinić, kojega je Puljak postavio na izmišljeno mjesto koordinatora ustanove koju tresu afere? ‘On je politički komesar, a postoji razlog zašto ga se gradonačelnik ne može odreći‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3182 [name] => Milena Budimir [username] => milena-budimir [email] => milena-budimir@sd.hr [password] => $2y$10$Ve7rkxZYSohKBXnLKsNTFeohOvEelBI.lX4kcLddML9SgOSzIQIEa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/milena-budimir-3182 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1700 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f3ad8a64fccdb1b5a5a7e87c9f38ea46?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/20332774.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilic/Cropix [mainImageDesc] =>

  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/20332774.jpg [title] =>

 
Nikola Vilic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/18228494.jpg [title] =>
 
Nikola Vilic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/20627440.jpg [title] => 'Javna je tajna da Srđan Marinić nema uvjete da bude ravnatelj JU-a za upravljanje park-šumom Marjan i da tu funkciju obnaša iz sjene' Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/20355520.jpg [title] => Vojko Basic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/11/10697004.jpg [title] => Duje Klaric/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tko je Srđan Marinić? Zašto nam je bitan, koliko nam je važno njegovo znanje i iskustvo u naporima da obranimo i očuvamo Marjan, pogotovo sada kad je koordinator grada i ustanove koju, doslovno, svakoga dana potresaju skandali?       

Šezdesetjednogodišnji strojarski tehničar – energetičar predsjednik je Društva "Marjan" još od 2013. godine. Do tada je tri godine bio tajnik Društva, a član je od 2004. godine. Marinić je bio i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan od rujna 2013. do svibnja 2014., sjetit ćete se kako ga je na to mjesto postavio gradonačelnik Ivo Baldasar u nastojanju da smiri tenzije nastale između Grada i Društva za vrijeme vladavine Željka Keruma. No ni ta ljubav nije bila duga vijeka, puklo je oko nepridržavanja kodeksa koji je Baldasar potpisao.

– Do razlaza je došlo nakon što smo gradonačelnika u više navrata usmeno i pismeno upozoravali na sumnjive radnje i nezakonitosti u radu Javne ustanove, vezane uz financijsko poslovanje, šumarske poslove i stanje protupožarne zaštite, a da on na to nije reagirao – objasnio je tada Marinić napuštanje Upravnog vijeća.

U razdoblju dok je Grad vodio Andro Krstulović Opara Marinić nije bio bitan, no "rata" je ipak bilo. Sudskog.

Prije najnovijih gradskih izbora Marinić se pridružio tada Nezavisnoj listi Bojana Ivoševića, pod nazivom "Kandidati bez kompromisa", kao kandidat za dogradonačelnika. Tvrdio je kako su sve dotadašnje vladajuće političke opcije, umjesto da čuvaju Marjan, učinile od njega politički plijen, simbol bezakonja i predmet najprimitivnije političke trgovine.

– Kao nikad prije u povijesti, Marjan treba štititi i čuvati od onih koji ga doživljavaju kao neiskorišteni građevinski i komercijalni resurs. Upravo to je razlog mojeg političkog angažiranja i priključenja timu mladog, hrabrog, sposobnog, poštenog, obrazovanog, nepotkupljivog i beskompromisnog Bojana Ivoševića – rekao je tada Marinić.

I činjenica je da je velik dio svojeg života Marinić posvetio borbi za dobrobit i očuvanje splitske šume. Prvi je upozorio na pojavu potkornjaka i upravo je na njegovo inzistiranje započela bitka s tim nametnikom. Na svjetlo dana iznio je brojne nelegalnosti vezane uz rad Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan. Sudjelovao je u organizaciji nekoliko prosvjeda, svi pamtimo onaj 2011. godine, kad su građani zaustavili planove Fani Kerum o izgradnji ugostiteljskog objekta na Prvoj vodi.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Možda je to i razlog što je sada gradskog vijećnika Marinića novi gradonačelnik Ivica Puljak proglasio koordinatorom za zaštitu i očuvanje park-šume Marjan. To je, blago rečeno, izmišljena funkcija koju, ne smijete pritom zaboraviti, Marinić ipak obavlja volonterski, bez ikakve naknade.

Gradski su vijećnici ukazivali na nedostatke uvođenja takozvane "paralelne linije" upravljanja Ustanovom koja, nota bene, ima svojeg – ravnatelja.

– Ulogu Srđana Marinića u Javnoj ustanovi za upravljanje park-šuma Marjan smatram iznimno problematičnom – kazao nam je Vice Mihanović, prvi čovjek splitskog HDZ-a.

– Naime, gospodin Marinić je političkom voljom gradonačelnika Puljka dobio ekskluzivnu ulogu gubernatora za Marjan, s obzirom na to da za mjesto ravnatelja nema uvjete. Svojim destruktivnim djelovanjem čini ogromnu štetu za park-šumu Marjan, jer se praktički nijedna odluka ne može donijeti bez njega, a fiktivni ravnatelj polaže mu račune na dnevnoj bazi – oštar je bio Mihanović.

– Posljednja događanja u Upravnom vijeću ustanove pokazala su da dvojac Marinić – Ivošević neskriveno provodi samovolju na Marjanu, ne libeći se zastrašivanja članova UV-a i prijetnji zaposlenicima, a rezultat toga je smjena predsjednika UV-a kojeg su sami izabrali i sada, eto, privođenje zaposlenice. Politika koju danas Marinić provodi na Marjanu sve je suprotno od onoga za što se zalagao kao aktivist prije dolaska na vlast, a ishod će biti dugoročna šteta za Marjan i Grad Split, jer toksična atmosfera koja vlada u međuljudskim odnosima ne može iznjedriti rješenja i zaokret koji je nužno potreban za adekvatnu sanaciju Marjana – kazao nam je Mihanović.

– Ne sumnjam da Srđan Marinić voli Marjan i da mu želi dobro, kao što ga volimo svi mi koji smo svaki dan na Marjanu, ali njegove su kompetencije itekako sporne za ulogu koju obnaša. Iz uloge aktivista naglo je prešao u ulogu "političkog komesara" i pokazao je da želi vladati ustanovom iz sjene bez ikakve odgovornosti, a vidi se i da nema nikakvog iskustva u upravljanju sustavom – kazao nam je Davor Matijević, SDP-ov gradski vijećnik, dodavši:

Ivica Puljak je ovom ulogom koordinatora stvorio paralelnu liniju zapovijedanja, što je loše i dovodi do kaosa u ustanovi. Nakon svih nemilih događaja, gradonačelnik mora ili maknuti Marinića kao koordinatora ili mu dati formalnu ulogu u upravljanju Ustanovom, ali da onda snosi i odgovornost za svoje postupke.

Matijević je uvjeren kako će Marinić i dalje biti "dio priče" oko opjevanog nam brda, a razlog tome, drži, vrlo je jasan:

– Bojim se da se Puljak njega ne može odreći, jer bez ruke Srđana Marinića u Gradskom vijeću gradonačelnik nema većinu.

---

image


 
Nikola Vilic/Cropix
---

S tim se slaže i HGS-ov vijećnik Igor Stanišić:

– Javna je tajna da Srđan Marinić nema uvjete da bude ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i da tu funkciju obnaša iz sjene. Gradonačelniku je potrebna njegova ruka u Vijeću i izašao mu je ususret i za njega izmislio nepostojeće radno mjesto. Stipe Mušura i Upravno vijeće tu su samo kao nužno zlo. Oni moraju izvršavati što im se kaže.

Dodao je i kako stvarno ne zna kakvo to iskustvo i znanje posjeduje Marinić, niti mu je jasno, priznaje, što bi to za izmišljenu funkciju trebalo tražiti kao poželjno.

– Sve čime se dotični bavio u životu bila je destrukcija. Iskoristio je Društvo "Marjan" za osobnu korist i ambicije, i to društvo, koje je djelovalo više od sto godina, od zadnjih izbora praktički ne postoji. Dok je bio aktivist, bavio se uglavnom koncesijom na Benama, i to je radio solidno. Sada je u jednoj za njega stresnoj situaciji jer se mora brinuti o cijelom brdu Marjan, a ne samo o Benama, i tu je upao u problem jer to nadilazi njegov kapacitet – rekao nam je Stanišić, zaključivši:

– Nažalost, posljedice Puljkove katastrofalne odluke da imenuje Marinića koordinatorom svaki dan su sve vidljivije.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Tamara Visković, gradska vijećnica iz kolicije Pametno, Možemo! i Nova ljevica, tvrdi da je u JU PŠM stvorena neviđena zbrka iz koje nitko od uključenih neće izaći kao pobjednik, a najviše će izgubiti sam Marjan.

- Tome je svakako pridonijela i u ovlastima i zadaćama nedefinirana uloga Koordinatora za Marjan. Dok su funkcije vijećnika, gradonačelnika, upravnog vijeća, ravnatelja, pročelnika nadležnih službi itd. jasne u svojim ovlastima, ali i odgovornostima, i čine neprekinuti lanac koji, ako svak radi svoj posao – funkcionira, mjesto koordinatora se u praksi krenulo trapavo preklapati sa svakom od njih, bez da je pri tom ikome jasno koja je njegova konkretna svrha. Kuršlus na Marjanu je iznimno složen.

Od prostornih dubioza, privatnih interesa, propadanja šume, međuljudskih odnosa... Treba što prije imenovati ravnatelja, i to na osnovu programa, a ne desetminutnog razgovora. Vođenje ustanova nije izbor za Miss simpatičnosti. Izabranog ravnatelja treba pustiti da uspostavi neometanu suradnju sa zaposlenicima i upravnim vijećem, i da radi u okviru svojih ovlasti. Znam da Srđan Marinić ima znanje o Marjanu. Sad ima i funkciju gradskog vijećnika kroz koju ga može staviti na raspolaganje gradu - ustvrdila je Visković.

---

Počasni predsjednici Društva Marjan su bili gradonačelnici

 

U dugoj povijesti Društva "Marjan", a osnovano je 1903. godine, splitski su gradonačelnici nosili počasnu titulu predsjednika Društva. Prvi koji je izgubio titulu počasnog predsjednika Društva bio je Željko Kerum, njegov nasljednik Ivo Baldasar titule se sam odrekao.

---

---

Ante Franić: Marinić je siva eminencija


Još u listopadu prošle godine nezavisni vijećnik Ante Franić pokrenuo je inicijativu za smjenu Srđana Marinića u Gradskom vijeću iz više razloga. Kako nam je kazao prvi razlog je što je takvo radno mjesto izmišljeno i uvodi problem parapolitičkog upravljanja.

- Dakle, imate formalnog ravnatelja i sivu eminenciju koja zaista upravlja, bez ikakve odgovornosti što je jednostavno protupravno i nelogično. To sam i dokazao nedavno objavljenom elektroničkom poštom, korespodencijom između Stipe Mušure formalnog ravnatelja i Srđana Marinića stvarnog ravnatelja, iz koje je razvidan taj neprirodan odnos, veli nam Franić.

Drugi razlog je što je Marinić na to radno mjesto postavljen bez stručne spreme, mimo sistematizacije i bez javnog natječaja.

- Ovim, a i sličnim kadroviranjem, gradonačelnik je pokazao da je nekadašnje stranačko kadroviranje zamijenio osobnim kadroviranjem, a što je u suštini ista stvar, to je politički elitizam.
S problemima koje je sam Marinić izazvao upoznat sam duže vrijeme, o njima komuniciram s javnošću i moram priznati da nisam iznenađen ovakvim raspletom, jer pričamo o čovjeku koji je uništio Društvo Marjan, a sad je na pravom putu da uništi i Javnu ustanovu i u konačnici Splitu nanese golemu štetu, oštar je Franić.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilic/Cropix Nikola Vilic/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Basic/Cropix Duje Klaric/Cropix
Vojko Bašić/Cropix
'Javna je tajna da Srđan Marinić nema uvjete da bude ravnatelj JU-a za upravljanje park-šumom Marjan i da tu funkciju obnaša iz sjene'
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/tko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci-1174738 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=733843695d4d1b0e99755c4ad260d8cd3ce10937 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+je+uop%C4%87e+Sr%C4%91an+Marini%C4%87%2C+kojega+je+Puljak+postavio+na+izmi%C5%A1ljeno+mjesto+koordinatora+ustanove+koju+tresu+afere%3F+%E2%80%98On+je+politi%C4%8Dki+komesar%2C+a+postoji+razlog+za%C5%A1to+ga+se+gradona%C4%8Delnik+ne+mo%C5%BEe+odre%C4%87i%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci-1174738 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-je-srdan-marinic-kojega-je-puljak-postavio-na-izmisljeno-mjesto-koordinatora-ustanove-koju-tresu-afere-on-je-politicki-komesar-a-postoji-razlog-zasto-ga-se-gradonacelnik-ne-moze-odreci-1174738 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KURŠLUS NA MARJANU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitKURŠLUS NA MARJANU

Tko je uopće Srđan Marinić, kojega je Puljak postavio na izmišljeno mjesto koordinatora ustanove koju tresu afere? ‘On je politički komesar, a postoji razlog zašto ga se gradonačelnik ne može odreći‘

Piše Milena Budimir
11. ožujka 2022. - 14:45

Tko je Srđan Marinić? Zašto nam je bitan, koliko nam je važno njegovo znanje i iskustvo u naporima da obranimo i očuvamo Marjan, pogotovo sada kad je koordinator grada i ustanove koju, doslovno, svakoga dana potresaju skandali?       

Šezdesetjednogodišnji strojarski tehničar – energetičar predsjednik je Društva "Marjan" još od 2013. godine. Do tada je tri godine bio tajnik Društva, a član je od 2004. godine. Marinić je bio i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan od rujna 2013. do svibnja 2014., sjetit ćete se kako ga je na to mjesto postavio gradonačelnik Ivo Baldasar u nastojanju da smiri tenzije nastale između Grada i Društva za vrijeme vladavine Željka Keruma. No ni ta ljubav nije bila duga vijeka, puklo je oko nepri...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 11:27