StoryEditorOCM
SplitKONAČNO DOČEKALI

U ovaj dio Splita napokon stiže kanalizacija; radovi počinju u ulicama koje su se najviše napatile. Donosimo sve detalje

Piše Mia Uzinić
26. svibnja 2024. - 07:47

Ponekad bi se splitske lokalne vlasti moglo optužiti za kampanilizam. Čini se da smatraju da Split prestaje tamo gdje se više ne čuje zvonjava sv. Duje, dakle na Pazaru. Veliku nepravdu godinama trpi Kamen što ga se opisuje i kao "naselje u blizini Splita", eto kako se gleda na ovaj dio grada.

image

Petar Varvodić 

Josko Šupić/Cropix

Veliki dan za stanovnike drugoga najvećega splitskog kvarta koji živi u neljudskim uvjetima: ‘Ovo smo čekali godinama...‘

Godinama su stanovnici Kamena čekali da do njih dođu dostignuća modernog vijeka poput kanalizacije, koju još uvijek nemaju. Konačno su dočekali ono što ih odavno pripada, a šef kotara Petar Varvodić je na službenoj stranici najavio početak radova. 

image

Kamenu je potrebno puno više od kanalizacije

Josko Šupić/Cropix

- Na sastanku održanom u prostorijama Vodovoda i kanalizacije Split s direktorom, glavnim projektantom i izvođačima dogovorena je prezentacija kompletnog projekta izgradnje vodovodno kanalizacijske mreže na Kamenu. Tom prilikom će nas upoznati s dinamikom rada i odgovoriti na sva pitanja koja imate vezana uz projekt. Prezentacija bi se trebala održati u četvrtak 6. lipnja, a termin ćemo još potvrditi nekoliko dana ranije. Svi stanovnici su dobrodošli, a mi ćemo svakako poslati pismenu obavijest - kazao je Varvodić. 

image

Turnovac još uvijek čeka obnovu cesta 

Josko Šupić/Cropix

Dodao je da u je međuvremenu izvođač radova, tvrtka "Innecto" već krenula s pripremnim radovima. 

- Krenuli su s čišćenjem trase od malog parka u Ulici hrvatskih vitezova do groblja, uređenjem i tamponiranjem ceste od groblja do ulaza u Karepovac te uređenjem spoja ceste od Ulice sv. Ižidora do Turnovac ulice. Radovi će krenuti s rubnih dijelova prema sredini naselja, a vodit će se briga o protočnosti prometa, alternativnim putevima i brojnim drugim čimbenicima.

Prvi radovi kreću u ulicama Turnovac i Drniški put na kojima će raditi dva tima kroz sljedeća dva tjedna. Drago nam je da baš te ulice simbolično otvaraju početak radova, s obzirom na život uz odlagalište otpada i sve što su pretrpjeli zadnjih godina. Radovi se nastavljaju po sektorima, prvo spoj Podglavice i dijela Ulice hrvatskih vitezova, a potom dio od malog parka u Ulici hrvatskih vitezova prema groblju. Jedva čekamo prve bagere - poručio je Varvodić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 01:49