StoryEditorOCM
SplitPOČINJU RADOVI

U ovom splitskom kvartu na snazi će mjesecima biti privremena regulacija prometa; dosadašnji makadam postaje - cesta

Piše Lucija Vujnović
27. kolovoza 2023. - 21:52

U gradskom kotaru Visoka 28. kolovoza (ponedjeljak) započinju radovi na uređenju dijela Ulice Mira Barešića s ugradnjom i rekonstrukcijom pripadajućih infrastrukturnih instalacija.

– Rekonstrukcija obuhvaća ulicu u dužini od 90 metara, na pravcu od križanja s ulicom Vrh Visoke. Svrha je planiranog zahvata rekonstrukcija već formirane nerazvrstane ceste s njezinim proširenjem i dovođenjem u prihvatljive uvjete kolno-pješačkog prometa. Prometnica će biti dvosmjerna, širine prometnog traka, dva metra na najužem mjestu.

Planirana prometnica prati trasu postojeće neuređene makadamske prometnice, uz određena ispravljanja horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste, a sve u skladu s postojećim terenom, uklapanjem na postojeće prometnice te s poštovanjem kota postojećih objekata.

U "trupu" prometnice ugradit će se i rekonstruirati cjelokupna komunalna infrastruktura; vodoopskrba, odvodnja fekalnih i oborinskih voda, javna rasvjeta i  distribucijsko telekomunikacijska kanalizacija (DTK) – javljaju iz GK-a Visoka.

– Ukupna vrijednost planiranih radova, s uključenim PDV-om, iznosi oko 250 tisuća eura, a investitori su Grad Split i "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Dodajmo da je izvođač radova tvrtka "Cestar" d.o.o., a projektant "Polinom" d.o.o. 

Planirano vrijeme izvođenja svih građevinskih zahvata je četiri mjeseca te će na snazi biti privremena regulacija prometa. Navedenom dionicom neće biti moguć promet motornim vozilima, nego će biti osiguran samo pješački koridor. Mole se stanari Barešićeve ulice za strpljenje i razumijevanje tijekom odvijanja radova – poručio je Denis Krnić, stručni suradnik za informiranje u Gradu Splitu.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:15