StoryEditor
Split‘DJEČJI KORACI‘

Udruga ‘Vjeruj i djeluj‘ pokrenula je donatorsku akciju, njihov Andrija Lipanović apelira: Pomozimo djeci koja ne mogu samostalno hodati kupnjom posebnog robota

Piše Merien Ilić
20. lipnja 2021. - 13:50

Splitska udruga "Vjeruj i djeluj" pokrenula je donatorsku akciju pod nazivom "Dječji koraci" s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu robota za hodanje Trexo.

– Robot Trexo namijenjen je dječici koja ne mogu samostalno hodati, od dvije godine pa naviše. U našoj udruzi imamo 40-ak članova, od kojih je njih desetak djece kojima će ovakva rehabilitacija zaista dobro doći.

Kod dosadašnjih korisnika pokazali su se značajni rezultati s obzirom da je riječ o djeci s kojom se još puno može raditi u pogledu njihove tjelesne pokretljivosti. Zbog preskupih terapija odlučili su se na ovaj korak i nadaju se podršci građana grada Splita, okolice i cijele Hrvatske. Znam da možemo skupiti sredstva jer s humanitarnom akcijom "Vjeruj i djeluj" za nabavu pomagala za hodanje ReWalk za odrasle oborili smo sve rekorde – kazuje Andrija Lipanović iz Udruge.

Trexo je dizajniran kao pomoć mališanima s invaliditetom koja pri hodanju trebaju maksimalnu podršku. Uz pomoć njega jača se muskulatura i pokretljivost zglobova, a pokazao se zahvalan kod djece s cerebralnom paralizom, kod ozljeda leđne moždine, paraplegije, mišićne distrofije,

Rettova sindroma i ostalih stanja koja smanjuju pokretljivost donjeg dijela tijela.

Andrija poručuje kako će, osim malih korisnika udruge, ovaj robot moći koristiti i djeca iz drugih županija koja će dolaziti na terapije u Split. Vani takav robot neki roditelji nabavljaju za osobno korištenje svoje djece jer je njegova upotreba prilično jednostavna, a što je najvažnije – učinkovita.

Inače, cijena robota Trexo za djecu iznosi 34.900 dolara plus troškovi dostave iz Kanade ili SAD-a. Protuvrijednost u kunama s dostavom iznosi 225 tisuća kuna, a svi koji žele sudjelovati u ovoj akciji mogu to učiniti uplatom donacije na broj računa:

HR 66 2340 0091 1110 4732 3 (PBZ)

BIC, SWIFT CODE: PBZGHR2X

opis plaćanja: donacija za akciju "Dječji koraci"

model: HR00

poziv na broj: datum uplate (npr. 02062021)

Broj Andrije Lipanovića je 095 537 8334.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 07:16