StoryEditorOCM
SplitSindikat iza vozača

Vozač Prometovog školskog busa još je u šoku, a kolege ga brane: ‘Mlad je, ali nije neiskusan. E da je bio branik...‘

Piše B. Lončar, T. Gattin
22. studenog 2023. - 07:44

Prevrnuti i razbijeni školski bus kombi u mjestu Sirotkovići između Gornjeg Sitnog i Srinjina podsjećaju na stravičnu nesreću koja se dogodila jučer u 13:20 kada je po pljusku i uvjetima nepogodnima za vožnju "Prometov" mladi vozač G.L. (podaci poznati redakciji) prevozio petoro školske djece iz škole kući. Tada je došlo do prevrtanja vozila na cestu nekoliko metara ispod nje koji je nastavio klizati prema dvorištu Ante Radelje gdje je pao i nastavio se prevrtati do dvorišta susjeda. Na sreću, sve je prošlo s par ogrebotina, slomljenim šipkom i razbijenim roštiljom.

Ali iza svega ostaje šok i trauma za vozača, djecu, svjedoke poput Ante koji od šoka nije mogao pričati, ali i majka učenice osmog razreda koja je sve gledala s balkona. Gornje Sitno i Srinjine su još u šoku i mještani samo pričaju o tome.

image

Božidar Lončar

image
Božidar Vukičević/Cropix

Kako smo doznali iz razgovora sa susjedima, a što nam je potvrđeno iz "Prometa", G. i otac LJ.L. su oboje vozači iz Srinjina. Prometov kombi bus smo vidjeli i u Srinjinama, ali do obitelji nismo mogli doći. 

image

Božidar Lončar

Iz KBC-a su nam sinoć kasno odgovorili kako je vozač na obradi i stanje mu je stabilno. Ljudi kao ljudi, one koje smo sreli na pljusku i užasnom vremenu, imaju svoje mišljenje. No, nesreću nitko nije mogao niti predvidjeti s obzirom kako su posljednju na svoje oči vidjeli u ovom kraju prije dvadesetak godina. I

Hrvoje Mlikota iz Sindikata vozača "Prometa" nam je rekao kako se čuo osobno s vozačem i da je u izrazito stresnoj situaciji. Riječ je vozaču koji radi više od godinu dana.

- Ne bih pričao o neiskustvu, to je vozilo najmanjih gabarita, vozio je zglobne autobuse koji su zahtjevniji za vožnju. Vozači se mijenjaju svakog tjedna.

Sindikat će stati iza vozača, kaže Mlikota koji procjenjuje kako cesta nije uvijek sigurna za vožnju osobnim automobilom, a kamoli za vozače Prometa:

- Vidjeli ste da nema branika. Da ga je bilo, pričali bi o materijalnoj šteti od par stotina eura. Nije bilo ovakvih slučajeva. 

Hrvoje Mlikota je odgovorio kako je vozilo staro desetak godina te je prošao tehnički u rujnu. Vjerojatno nije prošao mnogo kilometara, odgovorio nam je. To bi moglo biti u skladu s onim što smo čuli na mjestu nesreće kako vozilo unatoč godinama zbog kratkih relacija nema veliku kilometražu.

- U ovim okolnostima je teško reći pozitivno. Možemo reći kako je sreća da su svi izvukli živu glavu.

Direktor "Prometa" Stanko Sapunar je s ravnateljicom OŠ Srinjine Zrinkom Mužinić Bikić bio u bolnici gdje je izjavio kako se radi o mlađoj osobi te kako će policija utvrditi uzrok nesreće.

image

Stanko Sapunar

Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:06