StoryEditorOCM
Splituzalud i reklamacija

Zagrepčanka preneražena ponašanjem ‘Prometova‘ vozača: ‘Nije prvi put da sam u splitskim busevima doživjela neugodnost‘

Piše Lucija Vujnović
4. listopada 2023. - 20:57

Splitski vozači "Prometa" katkad imaju svoje ispade, a jedan od njih prenerazio je jednu čitateljicu. 

Ponašanje vozača šokiralo je sugrađanku N. R. koja se u prijepodnevnim satima planirala ukrcati u bus broj 18 na Barutani. 

- Ujutro sam u točno 11.21 išla ući u autobus koji vozi prema City Centeru. Bila sam s dječjim kolicima, s bebom od devet mjeseci, pa sam zamolila šofera da mi otvori vrata misleći da bus kreće odmah jer je na ploči pisalo da je polazak u 11.20. On mi nije htio otvoriti vrata, drsko govoreći kako bus kreće u 11.40 - kazuje nam. 

- Bilo je jako vruće i mislila sam sjesti i čekati u busu idući polazak, no vozač mi je bahato odgovorio da izađem. Derao se govoreći uporno da kreće tek u 11.40. "Tamo van sve piše!! Ja san budan od pet ujutro, neću s vama pričat", to su njegove završne riječi, nakon kojih mi je zatvorio vrata ispred nosa.  

Dodaje kako je ponašanje vozača bilo krajnje neprofesionalno i da se osjećala užasno. 

Služba za reklamacije

- Što možete? To je za stat i plakat. Zvala sam šalterskog službenika "Prometa" da ispričam kako se njihovi šoferi odnose prema putnicima. Zvala sam im i službu, a on se na centrali još sprda s mojim upitom. Rekao mi je: "Ha, ha, baš nekulturno!" Zapisala sam njegove riječi jer nisam mogla vjerovati da se on smije i da ga uopće nije briga. Rekao je da će me spojiti na službu za reklamacije, a niti pet sekundi nakon prekinuo je poziv - frustrirano prepričava. 

- Ovo ponašanje nije normalno... Ajde da sam ja bila bezobrazna prema njemu ili nešto, no lijepo sam zamolila. Već sam doživjela neke neugodne situacije u splitskim busevima. Na primjer, jednom sam se tako vozila i, prije okretišta, vozač se okreće prema meni i još trojici putnika i dere se: "Jel izlazite?" Ja kažem da ne izlazim još, a on govori da moram jer on ide u garažu. Pa sam i izašla, no nije mi bilo jasno kako bih ja trebala znati da on ide u garažu kad ništa nigdje ne piše. 

N. R. rodom je iz Zagreba, no udala se u Splitu i sada živi tu, a kaže kako ovakve situacije nikada nije doživjela u zagrebačkom javnom prijevozu. 

- U Zagrebu sve lijepo piše. Sve se zna i nema ovako zbunjujućih i neugodnih situacija. Ne znam ima li koristi prijaviti bezobraznog vozača "Prometa"... Na linč se stavlja sve javne djelatnike i sankcionira, a jedino su ovi nedodirljivi?! - kaže naša sugovornica i dodaje kako će se žaliti i preko maila u nadi da će pojedini "Prometovi" vozači "doći sebi" i napokon se početi ponašati profesionalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 13:00