StoryEditor
SplitAFERA ‘STUPIĆI‘

Zakupac parkinga na Gripama Tonći Omrčen otkazao sutrašnju konferenciju za medije: ‘Imam ozbiljnih zdravstvenih problema, a i podnesci nisu uručeni gradonačelniku...‘

Piše Ana Franić
15. rujna 2021. - 19:32

Prošlog tjedna uklonjeni su stupići od strane Grada Splita na parkingu u blizini sportske dvorane na Gripama, čiji je zakupac tvrtka "My way" u vlasništvu Tonćija Omrčena.

Prije dva dana Omrčen je protokolirao zahtjev za naknadom štete gradskoj upravi, ali i za sutra sazvao konferenciju za medije.

No, danas je konferenciju za medije otkazao, kako kaže iz dva razloga. 

- Moj punomoćnik je danas utvrdio da zbog sporosti administracije podnesci koji su protokolirani 13. rujna 2021.godine nisu uručeni Gradskom vijeću Grada Splita, Gradonačelniku Grada Splita ni Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita, pa je očito da zbog toga nije bilo nikakve reakcije.

U tom smislu je i Službi pravnih poslova, zaštite i zastupanja danas, 15. rujna 2021. godine upućen prijedlog za mirno rješavanje spora, s pouzdanjem da će ta služba kao stručna služba Grada Gradonačelniku Grada Splita ukazati na protupravnosti i neprihvatljivost postupanja njegovog zamjenika, ali i za nenadležnost za postupanje, kao i na štetu koja prijeti mom društvu, Javnoj ustanovi i Gradu Splitu koji je solidarno odgovoran za sve obveze javne ustanove, a u ovom slučaju je odgovoran i temeljem krivnje.

Drugu okolnost, koja je primarna za odluku o otkazivanju sastanka s predstavnicima medija proizlazi iz činjenice što sam uslijed šoka ovim stanjem izgubio glas te imam drugih ozbiljnih zdravstvenih problema pa nisam u mogućnosti pristupiti u vrijeme i na mjesto zakazanog sastanka.

Radi toga se uljudno ispričavam i molim Vas za razumijevanje - napisao je Omrčen. 

item - id = 1127596
related id = 0 -> 1135335
related id = 1 -> 1135309
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2021 05:06