StoryEditorOCM
SplitPRVA FAZA

Započela modernizacija i prilagodba 11 gradskih raskrižja: ‘Za vrijeme radova na snazi će biti nova prometna regulacija‘

Piše Lucija Vujnović
17. studenog 2023. - 13:14

Došlo je vrijeme da se splitske ceste i promet unaprijedi, a iz Grada Splita započeli s prvom fazom modernizacije i prilagodbe raskrižja i semaforske signalizacije. 

U sklopu projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS) osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 10.843.654 eura (81.701.517 kuna).

Radovi će se odvijati u razdoblju od 16. studenog do 15. prosinca ove godine na raskrižjima: Ulica Domovinskog rata – Ulica Slobode, Ulica Domovinskog rata – Dubrovačka ulica, Dubrovačka ulica – Velebitska ulica, Ulica Slobode – Velebitska ulica, Ulica Hrvatske mornarice – Ulica Zrinsko Frankopanska, Ulica Domovinskog rata – Solinska ulica, Solinska ulica – Velebitska ulica, Ulica Brune Bušića – Velebitska ulica, Ulica Hrvatske Mornarice – Put Glavičina, Ulica Hrvatske mornarice – Turska kula te Dubrovačka ulica – Put Plokita.

image

Modernizacija i prilagodba gradskih raskrižja

Grad Split

- Za vrijeme radova na snazi će biti nova prometna regulacija koja podrazumijeva prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema postojećoj vertikalnoj signalizaciji (prometnim znakovima). Molimo građane za suradnju i poštivanje prometne regulacije - poručili su iz Banovine. 

Podsjećaju kako projekt Inteligentni transportni sustavi (ITS) predstavlja nadgradnju klasičnog sustava prometa i transporta kojom se postiže znatno poboljšanje organizacije i odvijanja prometa. Donosi učinkovitiji prijevoz i povećanje sigurnosti u prometu, udobnost i zaštitu putnika te smanjenje emisije štetnih plinova.

image

Modernizacija i prilagodba gradskih raskrižja

Grad Split

- U prijevodu, ovaj, jedan od najmodernijih ITS-ova u Europi, zahvaljujući visokotehnološkoj regulaciji, ubrzat će protočnost prometa u Splitu, smanjiti gužve, povećati sigurnost i omogućiti da se maksimalno iskoriste postojeći prometni kapaciteti - kazali su iz Grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:11