StoryEditorOCM
Splitaglomeracija

Zbog radova ‘Vodovoda‘ od sutra je na snazi nova regulacija prometa za dio Splita; ove će ulice biti zatvorene za promet

Piše split sd
8. travnja 2024. - 14:35

U sklopu "Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin" u tijeku su radovi koji su dio ugovora "Spoj sustava odvodnje južnog sliva Grada Splita na UPOV Stupe i dogradnja podmorskog ispusta Stobreč".

U utorak, 9. travnja, doći će do privremene prometne regulacije na lokaciji Šetalište Petra Preradovića u Splitu.

Radovi obuhvaćaju kolnik Ulice Šetalište Petra Preradovića od križanja s ulicom Hatzeov perivoj (prilaz za hotel Park) do križanja s Ulicom Petra Hektorovića, pri čemu se zauzima križanje. S obzirom na to da je dionica Ulice Petra Hektorovića koja se spaja na križanje sa Šetalištem Petra Preradovića jednosmjerna, od utorka, 9. travnja, privremeno će se urediti za dvosmjeran promet.

Pješaci će moći nesmetano koristiti nogostup uz zonu radova. Planirani završetak radova na ovoj lokaciji je 2. svibnja 2024. godine.

image
Vodovod i kanalizacija Split

Ujedno, istog dana, u utorak, 9. travnja doći će do privremene prometne regulacije u Ulici Šetalište Kalafata te na križanju sa Spinčićevom. Radovi obuhvaćaju kolnik Ulice Šetalište Kalafata od kolnog prilaza za višekatni ugostiteljski objekt do križanja sa Spinčićevom ulicom te istočni (u dužini od 40 metara) i zapadni privoz (u dužini od 100 metara) Spinčićeve ulice. Stoga, kolnik ulica bit će zatvoren za promet, a uz samu zonu radova uređuju se prolazi za pješake, ovisno o položaju iskopa.

Planirani završetak radova na ovoj lokaciji je 2. svibnja 2024. godine.

image
Vodovod i kanalizacija Split

Svi stanari predmetnih lokacija pravovremeno će biti obaviješteni o izvođenju radova te vremenskom roku u kojem se isti planiraju izvesti.

Izvođač radova je Zajednica gospodarskih subjekata Strabag d.o.o. iz Zagreba i Pomgrad inženjering d.o.o. iz Splita, a nositelj Projekta Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split.

"Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin" investicija je ukupne vrijednosti 237.807.499,19 eura, a od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 188.387.880,03 eura, 129.446.550,25 eura, odnosno 68,71 posto financirat će se bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Preostalih 49.419.619,16 eura ili 31,29 posto sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Provedbom ovog projekta, ispunit će se EU standardi u vodno-komunalnim djelatnostima, odnosno ispunit će se zahtjevi Direktive o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda 91/271/EE u aglomeraciji Split-Solin i 2. Direktive o kvaliteti vode namijenjene za ljudsku potrošnju 98/83/EZ kroz osiguranje povećanja pokrivenosti vodoopskrbnom mrežom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:03