StoryEditorOCM
Borilački sportoviborilački show

Ovo u Splitu još nije viđeno! Na igralištu Torcida kupa sprema se ‘bitka za Split‘: 11 Poljaka protiv 11 naših...

Piše Sport SD
29. svibnja 2024. - 23:42

Split će početkom srpnja biti domaćin vrhunskog borilačkog spektakla kakav još nije viđen u gradu pod Marjanom. Bez obzira na to što je Split uvijek imao borce za respekt i što su Splićani pokazivali veliko zanimanje za borilačke mečeve o čemu svjedoči i veliki broj klubova u borilačkim sportovima, u posljednjem desetljeću u gradu pod Marjanom nisu bile organizirane priredbe u mješovitim borilačkim vještinama.

U subotu, 6. srpnja 2024. u jedinstvenom, atraktivnom ambijentu, na kultnom stadionu gdje se održava Torcida kup (Mažuranićevo šetalište) organizira se spektakularni meč između selekcija Hrvatske i Poljske pod nazivom ‘Battle for Split‘ u kojoj će se sučeliti vrhunski hrvatski i poljski borci.

Hrvati i Poljaci borit će se u 11 mečeva u tri sporta: boksu, MMA i kickboxingu K 1.

image
Nikola Vilić/Cropix

Glavne zvijezde ‘Bitke za Split‘ bit će vrhunski domaći borci čiji se nastupi čekaju s posebnim uzbuđenjem, profi-boksač Petar Milas i MMA borac Stipe Bekavac, te višestruki europski i svjetski prvak u kickboxingu i prvak Hrvatske u boksu u cruiser kategoriji, Nikica Radonić.

Petar Milas (28), član sve uspješnijeg Boksačkog kluba Torcide, koji se posvetio profesionalnoj karijeri i iza sebe ima 17 profi-mečeva u kojima je ostvario 16 pobjeda (12 prekidima), dosad je jedini poraz u pretrpio od vrhunskog francuskog superteškaša Tonyja Yoke pred njegovom publikom na Roland Garrosu u Parizu. Yoka je bio i olimpijski i svjetski prvak, a na pohodu do zlata na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine pobijedio je i našeg Filipa Hrgovića koji je tada osvojio brončanu olimpijsku medalju.

image
AFP

Torcidaš Petar Milas borit će se protiv iskusnog Poljaka Pawela Kolodziaja koji je u respektabilnoj profesionalnoj karijeri ostvario omjer od 35 pobjeda uz samo jedan poraz, a nositelj je IBC pojasa svjetskog prvaka u cruiser teškoj kategoriji.

Prekaljeni Omišanin Stipe Bekavac već je prava legenda MMA borbi u Hrvatskoj i Europi koji se borio i u poljskoj KSW promociji protiv vrhunskih profesionalaca i svaki njegov meč je događaj za pamćenje, a posebno će mu značiti nastup pred domaćom publikom i svojim navijačima.

image
Željko Puhovski/Cropix

Vrući ambijent na stadionu Torcida kupa posebno će značiti i Vrgorčaninu Nikici Radoniću, koji je uz brojne titule u kickboxingu ove godine prvi put postao državni prvak u boksu u cruiser kategoriji, a ostvario je i pet pobjeda u pet boksačkih profi-mečeva.

Više detalja o svim sudionicima i borbama na vrhunskom ljetnom borilačkom spektaklu na stadionu Torcida kupa bit će poznato nakon predstavljanja ‘Battle for Split‘ i konferencije za medije u utorak, 4. lipnja 2024. u 12.00 sati u splitskom hotelu Amphora.

image
Battle for Split
image
Battle for Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 23:42