StoryEditor

Završni kvalifikacijski turnir u Parizu: petero Hrvata hvata zadnji vlak za Tokio, cilj je biti među prva tri u kategoriji

10. lipnja 2021. - 23:32
Damir Krajač/Cropix

Završni kvalifikacijski turnir za OI u Tokiju za one koji tijekom unaprijed određena 22 natjecanja proteklih godina nisu izborili izravni plasman, ovoga vikenda održat će se od petka do nedjelje u Parizu.

Na EP-u u karateu u Poreču  koje je održano od 19-23. svibnja Ivan Kvesić izborio je izravni plasman na karate turnir Olimpijskih igrara u Tokiju u kategoriji +75 kg. Svaka zemlja ima pravo na jednog predstavnika, i to u onim kategorijama u kojima njihov karatist već nije izborio olimpijski nastup. To primjerice znači da Hrvatska neće imati predstavnika u kategoriji +75 kg, budući da je Ivan Kvesić već osigurao plasman u Japan.

 Hrvatski natjecatelji koji će nastupiti u Francuskoj su Boran Berak (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg), Alessandra Hasani (-55 kg), Ana Lenard (-61 kg) i Lucija Lesjak (+61 kg).

 Na OI u Japanu održat će se još i pojedinačna natjecanja u katama u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u Parizu naša vrsta ovoga puta u toj disciplini karatea neće imati predstavnika.

 Samo tri najbolja iz svake kategorije na završnom kvalifikacijskom turniru u Parizu izborit će nastup na OI u Tokiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 02:31