StoryEditorOCM
Domaći nogomettko će na tron

A gdje je Hrvatska? Superračunalo prognozira favorite za Europsko prvenstvo, rezultati će vas iznenaditi

Piše SN
4. lipnja 2024. - 11:43

Poznata stranica za analizu podataka Opta objavila je izračune za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, prikazavši koje reprezentacije imaju najveće šanse za zlato. Rezultati koje je ponudio njihov superračunalo mogli bi vas iznenaditi, jer ako gledamo krug pravih favorita, Hrvatske nema "ni na mapi" - pišu Sportske novosti.

Vatreni su, naime, tek 10. reprezentacija s najvećim šansama za veliko slavlje u Njemačkoj! Superračunalo daje nam 34,4 posto šanse da ćemo proći skupinu, 14 posto da stižemo u polufinale, 5,7 da idemo do finala, a tek dva posto da ćemo se okititi zlatom.

Najveći favorit za pehar je Engleska (19,9 posto), vrlo blizu nalazi se Francuska (19.1) kao drugi najistaknutiji kandidat, a ispred Hrvatske još su domaćin Njemačka (12,4), Španjolska (9,6), Portugal (9,2), Nizozemska (5,1), Italija (5), Belgija (4,7), pa čak i Danska (2,2). Prema Opti, najveće šanse za vodeće pozicije naše B skupine imaju Španjolci (59,1 posto) i Talijani (47,2).

image
Damir Škomrlj/Cropix

Nakon Hrvatske, na listi su Turska, Austrija i Švicarska, koje se kreću između jedan i dva posto, a zatim slijede Srbija, Škotska, Ukrajina... Najveći autsajder je Gruzija s 0,1 posto šanse za trijumf, a zatim član naše skupine Albanija s 0,2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 21:10