StoryEditorOCM
Domaći nogometNeće valjda

Apsurdno do boli! Hrvatska bi čak dva dana u Njemačkoj mogla trenirati bezveze, ni navijači se neće smjeti vratiti

Piše Frane Vulas
20. lipnja 2024. - 21:21

Moglo bi se dogoditi da Hrvatska još dva dana nakon ključnog susreta s Italijom u ponedjeljak u Leipzigu ostane u Njemačkoj čekati rasplet je li prošla u osminu finala Eura ili ne!

U zadnjem kolu skupine B Hrvatskoj treba pobjeda koja bi je vjerojatno odvela u drugi krug. U slučaju remija prolaz Hrvatske bi bio na dugom štapu. Naime, dosad se u ovakvom formatu turnira još nije dogodilo da neka reprezentacija izbori mjesto među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije sa samo dva osvojena boda. A Hrvatska bi uz to imala i gol razliku – 3. No, nije ni to nemoguće, za sve postoji prvi put. Podsjetimo, u iduću fazu natjecanja prolaze najbolje dvije momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane.

image
Ante Cizmic/Cropix

Međutim, u slučaju da Hrvatska bude na trećem mjestu i bude čekala rasplet hoće li biti među četiri najbolje trećeplasirane momčadi, moglo bi se dogoditi da „kockasti” dva dana u kampu u njemačkom Neuruppinu čekaju rasplet jesu li prošli ili ne. Naime, zadnji susret skupine B Hrvatska s Italijom igra u ponedjeljak u Leipzigu u 21 sat (u istom terminu igraju i Španjolska i Albanija u Düsseldorfu). A zadnji susreti skupina C i D igraju se zatim u utorak, a skupina E i F tek u srijedu. Dakle, do tada se vjerojatno neće znati tko su četiri najbolja trećeplasirana sastava. Teoretski, Hrvati bi u Njemačkoj 48 sati mogli biti na čekanju. Apsurd je to ovakvog sustava natjecanja, ali tako je, kako je. Svima je isto. Ako se to dogodi, dva dana će možda kapetan Luka Modrić i momčad trenirati – uzalud.

Znate li kolika je mjesečna plaća Zlatka Dalića? Splićani su se šokirali kad smo im rekli: ‘Za te novce mora puno više!‘

U istom je problemu i sedma sila, a pogotovo navijači. Svih reprezentacija koje se nađu u takvoj situaciji. Navijači su definitivno u najvećem problemu. Odvajaju od svojih usta da bi gledali svoju reprezentaciju, a sada bi u tom ludom scenariju trebali plaćati boravak u Njemačkoj ne znajući hoće li njihova reprezentacija još igrati na turniru ili ne. O tome netko tko je osmislio ovaj format očito uopće nije razmišljao. Ipak, mi se ne smijemo puno žaliti jer nam u ovoj situaciji u kojoj se sada Hrvatska nalazi ovaj format turnira pruža ruku spasa da nastavimo nastup. Naravno, s pobjedom i ako se poklope drugi rezultati Hrvatska može biti i na nekom od prva dva mjesta, ovisno i o ishodu susreta Italije i Španjolske (četvrtak, 21 sat).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 21:22