StoryEditorOCM
Domaći nogometNevjeran Simunić

Bivšem vrataru Hajduka prekipjelo, napustio uzdrmani RNK Split nakon samo jedne utakmice pa sve iznenadio novim klubom

Piše F. V.
20. rujna 2024. - 14:15

Vjeran Simunić (71) više nije trener RNK Splita. Poslije samo jedne utakmice odrađene na klupi kluba iz Parka mladeži poznati splitski stručnjak i velika trenerska ptica selica pronašla je novo gnijezdo. Preselio je na klupu NK Gradići, u redove člana Četvrte lige središte.

Ono što se već neko vrijeme naslućivalo službenu je potvrdu dobilo objavom njegovog novog kluba da je poznato trenersko ime sletjelo na njihovu klupu. Simuniću je to već 44. klub u trenerskoj karijeri po čemu je sigurno jedan od globalnih rekordera. No, nije nikakvo iznenađenje da je ovako brzo napustio redove RNK Splita s obzirom na tešku financijsku i kadrovsku situaciju u klubu.

RNK Split je u prvom kolu 1. Županijske lige (peti rang natjecanja) kada je momčad vodio Simunić poražen na svom terenu od Uranije 0:8. A i proteklog vikenda je RNk Split uvjerljivo poražen na gostovanju kod Imotskog 0:4 i nalazi se na posljednjem mjestu ljestvice. Znakovito, Simunić je preuzeo drugi petoligaški sastav iz mjesta koje je dio Velike Gorice, a u natjecanje je ušao s pet poraza u nizu uz gol razliku 4:23. Zato je i pozvan poznati "vatrogasac" Simunić, specijalist za takve situacije spašavanja klubova iz teških situacija.

Teške poraze nižu i juniori Splita u elitnom rangu natjecanja koji je izboren prošle sezone. Ovog ljeta RNK Split je bio blizu gašenja, ali je ipak nastavio klub s radom. No, posljedice su vidljive i na rezultatima juniora. U pet kola upisali su isto toliko poraza uz gol razliku 3:30 te su uvjerljivo posljednji. Agonija kluba s Parka mladeži se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 14:18