StoryEditorOCM
Domaći nogometsudačka analiza

Damir Skomina komentirao poništeni pogodak Gorice: ‘Da nemamo VAR-a, bila bi katastrofa da je ovaj gol priznat‘

Piše Sport SD
30. rujna 2024. - 21:09

Damir Skomina, slavni slovenski sudac, u emisiji ‘tportal sudačka analiza‘ na MAXSportu analizira sudačke odluke iz SuperSport HNL-a.

U protekla četiri dana odigrano je osmo kolo najjače hrvatske lige.‘U prve četiri utakmice ne bi trebalo biti žalbi na suđenje, a najviše ćemo komentirati utakmicu Gorice i Slaven Belupa‘, rekao je Skomina u uvodu.

Prvo se osvrnuo na koškanje igrača u završnici prvog poluvremena derbija Rijeke i Hajduka (0:0). Tada nisu podijeljeni kartoni...

- UEFA je jasno dala naputke da ne želi ovakve slike, da želi nogomet. Kad ti netko da naputak, ima da se toga držiš. Ako igrači nisu sankcionirani, onda im je to OK i na sljedećoj utakmici će netko drugi dati karton pa se onda igraču ništa nije jasno. Na Euru je bilo jasno da su svi prigovori kažnjavani osim onih kapetana. Suci sad imaju toliku zaštitu... Trebao je dati kartone inicijatorima, mislim da su to bili kapetani.

Igrači Lokomotive tražili su dva jedanaesterca na utakmici protiv Dinama (5:1).

- U VAR-u je bio Ivan Bebek, najiskusniji hrvatski sudac. Ti da bi intervenirao iz VAR-a, moraš imati jasan dokaz tko je koga udario. Za mene ovo nije jasna situacija. VAR je tu da spriječi čiste i jasne pogreške. Što se tiče navodnog gaženja Mudražije... Na osnovu snimke, ne možeš reći da je nešto jasno i čisto, da je netko nekog nagazio. Još lopta ne ide prema tom igraču.

- Da nemamo VAR-a, bila bi katastrofa da je ovaj gol priznat - rekao je Skomina o poništenom golu Gorice na startu utakmice protiv Slaven Belupa (2:1). Utakmicu je sudio Ante Terzić.

- Sudac je u drugoj situaciji krivo stajao od samog početka akcije pa nije vidio kazneni udarac. VAR se, naravno, morao uključiti i ispraviti ga. Dogodi se, sucu će trebati još iskustva, mlad je. Ta utakmica je trebala i morala biti bolje odsuđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2024 21:10