StoryEditorOCM
Domaći nogometIskusni trener

Davor Mladina ima novi posao. Splićanin preuzima hrvatskog drugoligaša, dok se u klubu sprema potres?

Piše Toni Roić/SN
24. rujna 2024. - 17:24

U utorak je završena potraga za novim trenerom drugoligaša Dubrave Tim Kabel, a na klupu kluba s istoka Zagreba sjest će 64-godišnji Davor Mladina. On je sezonu započeo kao strateg Rudeša, ali je otišao sa zapada Zagreba, kao što je Dubravu poslije četiri odigrana kola u Supersport 1. NL drugog ranga napustio Alen Šušnić, te odmah preuzeo riječki Orijent, pišu Sportske novosti.

U zadnja tri prvenstvena dvoboja kao privremeno trenersko rješenje uskočio je sportski direktor Darko Šantek, a onda je predsjednik Roko Ivanović odlučio povjerenje dati iskusnom Mladini, čovjeku koji je na trenerskoj sceni više od 25 godina, a pritom je vodio skoro 20 klubova u Hrvatskoj i inozemstvu (Cibalia, Hrvatski dragovoljac, Imotski, Marsonia, Primorac, Lučko, Gorica, Rudeš, Međimurje, GOŠK Gabela, Široki Brijeg, austrijski Horn, Ras Al Khaimah iz UAE...).

image
Ronald Gorsic/Cropix

Dolazak Mladine svjedoči da Dubrava želi daljnji iskorak i u klubu ga vide kao dugoročnije rješenje. On odlično poznaje situaciju u drugom razredu hrvatskih klubova i neće mu biti problem adaptirati se na novu sredinu, a debi će imati u subotu, 28. rujna, na gostovanju kod Zrinskog Osječko u okviru 8. kola. Prethodnici su mu ostavili šesto mjesto i 10 osvojenih bodova u konkurenciji 12 klubova.

Nakon rješenja pitanja novog trenera, u Dubravi se sprema i Izvanredna skupština kluba, a aktualne informacije govore da bi se mogao povući dosadašnji glavni sponzor Tim Kabel, kojeg je u Izvršnom odboru dosad predstavljao Ivan Topčić, koji je bio i dopredsjednik drugoligaša. On je već dao ostavku, ali za konačni rasplet treba pričekati sjednicu Skupštine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 17:24