StoryEditorOCM
Domaći nogometod euforije do depre

Neviđena drama u Ateni: Dinamo u nadoknadi prokockao dva gola prednosti, Vida ga izbacio iz LP!

Piše Iva Majić
19. kolovoza 2023. - 22:48

Dinamo je u Ateni protiv AEK-a u drugom susretu 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka odigrao 2:2 i izgubio mogućnost igranja najelitnijeg natjecanja. AEK je s ukupnim rezultatom 4:3 prošao u sljedeću fazu, jer je prva utakmica na Maksimiru završila rezultatom 2:1 u korist grčke momčadi.

"Modri" su izgledali puno bolje nego na domaćem terenu, a u užarenom domu AEK- a poveli su u 47. minuti golom Šutala koji je dotrčao na odbijenu loptu nakon prekida i pospremio je u praznu mrežu.

Zatim je u nastavku na 2:0 povisio Ljubičić (65‘), koji je iskoristio dodavanje Petkovića i matirao Stankovića za tada veliku prednost u Ateni. Sve do druge minute sučevog dodatka Dinamo je imao rezultat za nastavak puta prema Ligi prvaka. No, onda je uslijedio veliki preokret...

Malo je Dinamo dijelilo od prolaska dalje, ali Araujo je zabio za 2:1 i vratio stvari na početak, (ukupno 3:3). Argentinac je bio sam nakon kornera i pospremio loptu u mrežu Livakovića.

Zatim je domaća momčad imala penal koji je skrivio Ljubičić zbog igranja rukom. No, obranio je kapetan Dinama, ali Vida je u desetoj minuti produžetka odbijenu loptu poslao u gol za 2:2 i prolazak AEK-a.

Odličan je na vratima bio Livaković koji je spašavao svoju momčad u nekoliko navrata, po koncu "skinuo" i penal Garcie. No, u zadnjim minutama ipak su "modri" ispali iz utrke za najprestižniju ligu.

Dinamo će tako tražiti plasman u grupnu fazu Europske lige protiv praške Sparte. Prvi susret je već u četvrtak u Zagrebu.

A nakon šokantne atenske noći, za momčad s Maksimira ipak postoji jedna dobra vijest. Osigura li Dinamo mjesto u skupinama, izvjesno je kako će tamo ući kao član prve jakosne skupine, čime bi trebao imati lakši put do novog proljeća u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:56