StoryEditorOCM
Domaći nogometza početnu postavu

Dvostruki strijelac protiv Makedonaca dobro je rješenje na boku: ‘Sretan sam zbog golova, ali još više zbog pobjede‘

Piše Hina
3. lipnja 2024. - 22:03

Sretan sam zbog golova, ali još više zbog pobjede, kazao je Lovro Majer, junak hrvatske pobjede protiv Sjeverne Makedonije (3-0) u pripremnom susretu za predstojeći EURO u Njemačkoj.

Vatreni" su rutinski odradili posao protiv suparnika koji je trebao biti priprema za Albaniju s kojom se Hrvatska, uz Italiju i Španjolsku, nalazi u grupi B.

Prva dva gola za "Vatrene" zabio je Lovro Majer. Prvog u 10. minuti iz slobodnog udarca s više od 20 minuta, a drugog u 45. minuti nakon sjajne asistencije Brune Petkovića petom. Konačnih 3-0 u 80. minuti je postavio ljubimac Rujevice, Marco Pašalić postigavši prvijenac u hrvatskom dresu.

"Sretan sam zbog golova, ali još više zbog pobjede i ovakvog starta, bila je to važna utakmica u pripremama za EURO," kazao je Majer nakon trijumfa na Rujevici.

"Mislim da smo jako dobro odigrali, uvijek postoji detalja i segmenata u kojima moramo biti bolji jer imamo jako tešku grupu, ali za prvu utakmicu smo odradili na dobroj razini," dodao je veznjak Wolfsburga.

S dva gola protiv Makedonije, Majer je stigao do brojke od osam pogodaka u hrvatskom dresu. Posebno je bio lijep njegov prvi današnji gol iz slobodnog udarca s više od 20 metara.

"Radim na slobodnjacima i prekidima, osjećam se dobro, danas je bilo jako dobro naštimano."

Utakmica protiv Makedonije je trebala biti priprema za ogled protiv Albanije u 19. lipnja u Hamburgu.

"Makedonija i Albanija igraju isti sustav, bila je to dobra priprema. Međutim, EURO je nešto drugo u odnosu na prijateljske utakmice. Neće biti lako, ali mislim da smo spremni za Albaniju i za ostale ekipe."

Majer je istaknuo kako se osjeća dobro bez obiza na poziciju koju igra.

"Osjećam se super bez obzira na poziciju. Zadnja tri, četiri okupljanja sam igrao većinom na desnoj strani. Nije mi teško to igrati jer imam prekvalitetne suigrače uz sebe," poručio je.

Majer je trenutačno član njemačkog Wolfsburga, a upravio će Njemačka biti domaći europske smotre.

"Euforija je ogromna, u Njemačkoj ima jako puno Hrvata koji tamo žive i rade. Veliku ulogu igra što je i Njemačka blizu, nije teško doći. Bit će nam to dodatni vjetar i vjerujem da ćemo protiv većine ekipa biti domaćini, što će nam dati dodatna snaga da prođemo tešku skupinu," poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 22:50