StoryEditorOCM
Domaći nogometSve se mijenja...

Hajduk bježi Dinamu četiri boda, ali... Evo kako nakon ‘ludog‘ tjedna kladionice procjenjuju izglede u borbi za titulu

Piše Sport SD
23. rujna 2024. - 09:43

U posljednjim kolima sve se u SuperSport HNL „okrenulo naopako”. Branitelj naslova i uvjerljivo prvi favorit u utrci za titulom prvaka Hrvatske Dinamo je u zadnja tri kola osvojio samo bod. Iskoristili su to konkurenti, Rijeka i Hajduk, te su „modrima” pobjegli četiri boda.

Od ogromnog favorita Dinamo više i nije postao tako sigurna oklada za naslov ako se pitaju šire mase. Međutim, ako se pitaju kladionice i dalje se uvjerljivo najveći izgledi za osvajanje naslova prvaka daju „modrima”.

image

Semafor u Koprivnici

Ranko Šuvar/Cropix

Dinamo je u velikoj krizi, nakon samo osvojenog boda u derbiju s Rijekom na Rujevici (1:1), uslijedio je domaći poraz od Hajduka (0:1) potom i debakl u Ligi prvaka kod Bayerna (2:9). Rezultiralo je to smjenom trenera Sergeja Jakirovića. No, niti pod vodstvom v.d. trenera Sandra Perkovića momčad se nije „probudila”. Teško je Dinamo u subotu u SuperSport HNL-u stradao u Koprivnici kod Slaven Belupa 1:4. Lider Rijeka i Hajduk bježe momčadi iz Maksimira četiri boda. Ipak, kladionice i dalje uvjerljivo najviše vjeruju Dinamu.

image

Igrači Hajduka

Jakov Prkić/Cropix

Koeficijent da će Dinamo na koncu osvojiti naslov prvaka i dalje je 1,35. Na Hajduk i Rijeku koeficijent je po 6,50. Potom slijede Osijek 80, Varaždin i Šibenik 250, Istra 1961 s koeficijentom 300, Lokomotiva i Gorica na koje je kvota po 350 te Slaven Belupo na koji je koeficijent 1000.

Za usporedbu, prije najvećeg hrvatskog derbija „modrih” i „bijelih” u Maksimiru koeficijent na Dinamo bio je 1,15, Rijeku 10, a Hajduk čak 15. U jadranskom derbiju koji se u nedjelju igra na Rujevici (20 sati) favorit kladionica je domaćin. Na pobjedu Rijeke je koeficijent 2,25, na neodlučeno 3,30, a na slavlje Hajduka 2,95.

image

Marko Livaja

šVojko Basić/Cropix
image

Semafor na Rujevici

Damir Škomrlj/Cropix
image

Slavlje nogometaša Rijeke

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 09:43