StoryEditorOCM
Domaći nogomet28. kolo hnl-a

HNS potvrdio njemačke suce za derbi, na prvoligaške terene vraća se sudac kojeg je Bruno Marić maknuo iz elitne skupine

Piše K. M.
26. ožujka 2024. - 11:31

Kako je bilo i najavljivano nakon afere VARleaks da će strani suci suditi derbije to je sad i potvrđeno. HNS je objavio listu sudaca koji će idućeg vikenda u Velikom tjednu dijeliti pravdu na hrvatskim terenima.

Derbi će tako suditi njemačka sudačka postava na čelu s elitnim Uefinim sucem Danielom Siebertom iz Berlina. Pomoćnici će mu biti Jan Seidel i Radal Foltyn, a četvrti sudac Timo Gerach dok su u VAR sobi Johann Pfeifer i Michael Emmer. Njih će kontrolirati Vlado Svilokos, a delegat ovog susreta na Poljudu je Ante Vučemilović.

Zanimljiva je vijest za ovo delegiranje da se prvoligaškom suđenju nakon 13 mjeseci stanke vraća Tihomir Pejin, kojeg se sjećamo i po potezu kad je Soudaniju pokazao natpis ‘respect‘ nakon što je tadašnji igrač Dinama udario stopera Luku Capana. Njega je sudačka komisija dok joj je na čelu bio Bruno Marić makla s liste elitnih sudaca proteklog ljeta u prvu skupinu koja isto može suditi prvoligaške susrete, a svoju posljednju utakmicu je sudio 19. veljače prošle godine. Bio je to susret između Hajduka i Gorice u kojem su slavili ‘bijeli‘ s 2:1. 

Tijekom sudačke karijere sudio je nekoliko derbija i važnih utakmica, a ove sezone sudio je u tri utakmice i to sve unutar posljednjih mjesec dana u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Pejin će u ovom kolu suditi na utakmici Rudeša i Rijeke, a pomoćnici će mu biti Marjan Tomas i Kruno Šarić dok je četvrti sudac Antonio Škobić. U VAR sobi bit će Patrik Kolarić kao VAR sudac te AVAR Ivan Starčević. Delegat utakmice je Davor Ivić, a kontrolor suđenja Igor Križarić.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:44