StoryEditorOCM
Domaći nogometdigla se prašina

Ivošević objasnio zašto se na Rivi neće gledati Euro: ‘Ako pravila vrijede za religiju kao što je Hajduk...’

Piše Sport SD
12. lipnja 2024. - 07:47

Gradovi diljem Hrvatske spremni su za nogometnu euforiju koja počinje u subotu kada Vatreni igraju prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj. Izabranici Zlatka Dalića otvaraju sa Španjolskom, a prema najava u Berlinu će biti domaća atmosfera. Tisuće hrvatskih navijača opkolit će njemačku prijestolnicu. 

Jasno je da će se Euro neumorno pratiti i u Hrvatskoj, no u Splitu traje sukob između ugostitelja i građana s gradskom vlasti zbog odluke da se na Rivi i Matejuški zabrani postavljanje televizora na terasama kafića radi očuvanja gradske jezgre.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević izjavio je da ne vidi problem u toj odluci.

“Iskreno, to je poprilično blesava tema. Radi se o području 0.05 posto grada Splita na kojem se na vanjskim površinama ne može imati televizor. U zatvorenom prostoru može. Pričamo samo o rivi. Ne pričamo ni o čemu drugome. I ako ta pravila koje su konzervatori dali u svojim smjernicama za staru gradsku jezgru vrijede za jednu religiju kao što je Hajduk i nitko ne problematizira čak ni kada je derbi Hajduk – Dinamo i nitko ne problematizira zašto se ne može se vaditi televizija na Rivi. Ja mislim da onda ne bi trebalo ni za neko Europsko prvenstvo”, rekao je Ivošević za RTL pa dodao:

image




 

Nikola Vilić/Cropix

“Jer ako ćemo iskreno, svi znamo da je najbrojniji sportski događaj i klub koji se najviše prati u ovoj državi – Hajduk, tako da ako za njega vrijede pravila, vrijede i za ostale. Makar to nekome možda znalo donijet koji euro više u blagajnu ako uzme. Neću imenovati naciju, ali nekoliko pripadnika određene nacije koji će se opiti pivom gledajući utakmice, to bi nagrdilo jednu razglednicu Splita, izgled grada i u konačnici vjerojatno bi baš svi opet medijski djelatnici izvještavali o tome kako se nedolično određeni ljudi ponašaju u centru Splita, kako uriniraju, povraćaju po rivi…”

image


 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 09:46