StoryEditorOCM
Domaći nogometuoči poljske

Zlatko Dalić priznao koji je pravi razlog zbog kojega je Perišić u reprezentaciji; neće to baš svima ‘sjesti‘

Piše sport sd
7. rujna 2024. - 18:02

Nakon poraza u Portugalu, hrvatsku nogometnu reprezentaciju u nedjelju očekuje druga utakmica u Ligi nacija. U Osijek stiže Poljska, a novi dvoboj najavio je hrvatski izbornik, Zlatko Dalić.

- Protiv Portugala smo izgubili, nismo sretni, ali pokazali smo karakter i stabilnost, vratili smo se u utakmicu. U drugom poluvremenu smo bili bolji suparnik, to mi daje razlog za optimizam, vjeru da možemo. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti nakon putovanja i utakmice, danas ćemo napraviti još jedan trening. Imao sam u planu da napravimo dva sustava i dva načina, da sve isprobamo. Idemo slagati neke nove stvari, ali rezultat je na prvom mjestu u ovom trenutku. Za igru s trojicom braniča treba se dosta uigravati, tako da sam bliži ideji da ostanemo na onome što smo igrali u Portugalu. Imamo neke sitne probleme, ali vidjet ćemo još - rekao je Dalić u uvodu.

O stanju u momčadi rekao je sljedeće:

- Imamo nekih sitnih problema s igračima, ništa opasno, ali ćemo provjeriti. Uvijek je pritisak i uvijek imamo želju za pobjedom. Poljska nam dolazi nakon pobjede u Škotskoj, puna samopouzdanja, ali i mi imamo jako puno motiva. Zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili, želimo tu konačno razveseliti navijače s pobjedom i dobrom igrom. Pobjeda bi nam dala samopouzdanje, puno bi nam značila u daljnjem radu, bila bi motiv za dalje, da radimo još bolje i kvalitetnije. Pritisak je velik, kao i u svakoj utakmici. Nismo dobili tri utakmice u Osijeku, vrijeme je da to promijenimo.

Dalića su novinari pitali i o stanju Ivana Perišića.

- Perišić jako dobro radi. Iznenadilo me koliko je moćan i dobar na treningu. Dobro se vratio nakon svega i zaista je u boljem stanju negoli sam očekivao. Htjeli smo u Portugalu da igra na lijevoj strani, ali Jakić je tražio izmjenu, pa smo ga stavili desno. Stalno se bespotrebno provlače dileme oko Perišića, ali iskreno ja boljega ne vidim u Hrvatskoj na lijevoj strani. Nađite mi boljeg, bržeg i kvalitetnijeg igrača na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim. Daj Bože da što prije nađe klub i da nađe pravu formu. Nema boljega - poručio je Dalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 01:43