StoryEditor
Domaći nogometsvima dobro

Kapnut će lova iz ‘Fonda solidarnosti‘: Splitu oko milijun kuna od transfera Jakića, zaradit će i Imotski?

28. kolovoza 2021. - 14:00

Otprilike oko milijun kuna mogao bi inkasirati trećeligaš RNK Split od potencijalnog transfera svog bivšeg igrača Kristijana Jakića iz Dinama u Eintracht iz Frankfurta.

Ukoliko se realizira prelazak 24-godišnjeg veznjaka iz maksimirskog kluba u redove poznatog bundesligaša, te ako transfer zaista bude iznosio kako se navodi oko sedam milijuna eura, dio kolača trebao bi pripasti i Splitu na ime tzv. „Fonda solidarnosti”, kao klubu koji je odgajao igrača.

Prema provizornim, neslužbenim računicama kako je oko četiri godine proveo Jakić na Parku mladeži to bi Splitu moglo donijeti oko dva posto od ukupnog transfera, dakle oko 140 tisuća eura ili oko milijun kuna.

Dobro će proći i županijski ligaš Imotski kao klub iz kojeg je Jakić svojevremeno stigao na Park mladeži, a nešto bi mogao dobiti i Jakićev prethodni klub Mračaj iz kojeg je s 12 godina stigao u Imotski. Otprilike bi Imotski koji igra u četvrtom rangu natjecanja mogao dobiti oko 650 tisuća kuna.

To su sve neslužbene računice, za točne brojke morat ćemo pričekati prvo potvrdu transfera pa potom i kasniju službenu raspodjelu. Prema pravilima „Fonda solidarnosti” pet posto od transfera pripada klubovima u kojima je igrač bio između 12. i 23. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. kolovoz 2021 14:03