StoryEditorOCM
Domaći nogometnavijačke skupine

Kohorta stala uz BBB-e, razvili i transparent, oglasila se i Armada, a stigla je i poruka iz susjedstva

Piše Sport SD
10. kolovoza 2023. - 18:50

Nakon velikih nereda u Ateni izazvanih sukobom grčkih i hrvatskih huligana, s nažalost tragičnim epilogom, pojedine navijačke skupine putem društvenih mreža iskazuju podršku pritvorenim Hrvatima. Uhićeni u petak ponovno idu pred sud, a prema grčkim medijima, do nedjelje bi trebala biti poznata odluka o tome što će biti sa zatvorenicima u Grčkoj.

Za to vrijeme, Kohorta Osijek, riječka Armada i ultrasi Zrinjskog iz Mostara šalju poruke upućene tamošnjim zatvorenicima, sa zajedničkim navodima da im u zatvoru nije pružena ni osnovna pomoć, iako su, stoji u dolje navedenim napisima, neki od navijača ozlijeđeni u sukobu.

"Svi smo upoznati sa situacijom koja se odvija u Grčkoj, plasirane su različite priče, mediji doslovno sotoniziraju dečke koji se trenutno nalaze u Grčkoj. Razno razni mediji serviraju nam laži svakog dana, a nitko se ne pita kako je našim ljudima koji se trenutno nalaze tamo. Nitko nije spomenuo kako je nekoliko Bad Blue Boysa izbodeno, a nitko im nije pružio medicinsku pomoć, nitko nije spomenuo kroz kakve sve torture oni prolaze, a nije ni dokazano da su krivi za smrt Grka. Mi nećemo mirno stajati i šutjeti promatrajući ovu situaciju. BBB imaju našu najveću podršku, u istoj situaciji možemo se i mi nekada u budućnosti naći. Moramo probiti medijsku blokadu, ljudima je potrebna svaka pomoć. Molimo sve da podjele ovu objavu da čitava država čuje", napisala je Kohorta Osijek na društvenim mrežama.

Armada planira iskazati podršku na Kantridi. Internetom kruže poruke poziva na okupljanje:

"U 19 sati večeras na zapadu (Kantride, op.a.) okupljanje s porukama podrške skupini čiji ljudi proživljavaju trenutno dosad ne viđen teror.

Ne pruža im se liječnička pomoć, a imaju prostrjelne i ubodne rane, konzulat hrvatski poklapa slušalicu na upit za bilo kakvu pomoć, ubojica se ne može pronaći pa se traži bilo koji način da se grčki sustav opere i okrivi nekoga od Hrvata iako svi znaju da nemaju veze s time. Šalju im se odvjetnici koji ih izdaju, prijete im ozbiljne zatvorske kazne.

Koliko god nekima to teško bilo, i nisu huligani i ne slažu se s time, to je dio naše priče i njima je potrebna pomoć. Svaka pomoć im je dobrodošla, a pogotovo trenutno jedina koju možemo pružiti - medijska podrška! Danas su to oni, sutra možemo biti mi", stoji u poruci Armade.

Ultrasi mostarskog Zrinjskog također su objavu na društvenim mrežama posvetili Bad Blue Boysima:

" Kao pripadnici navijačkog pokreta bombardirani razno raznim teorijama i novinskim naslovima od strane kvazi portala i novinara, u ovom slučaju profesionalnih istražitelja i forenzičara koji su pronašli i osudili krivce i prije nego se slučaj dogodio, želimo izraziti potpunu podršku momcima koji posljednja dva dana provode u grčkom pritvoru bez ikakvih prava i osnovnih ljudskih potreba.

Onako ostavljenima od strane države, obespravljenima i bez osnovne medicinske pomoći, sa mnogim ubodnim ranama i upitnim državnim odvjetnikom dodjeljenim po dužnosti, želimo poručiti da NISU SAMI !

Izražujući žaljenje zbog tragičnog epiloga, koji ne nailazi na oduševljenje kod bilo kojeg pripadnika navijačkog pokreta, želimo poručiti javnosti da unatoč svemu svak ima pravo na osnovne ljudske potrebe! "Never surrender" IZDRŽITE", stoji u njihovoj objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:11