StoryEditorOCM
Domaći nogometbijelima se divi

Kontroverzni vlasnik slavonskog drugoligaša: ‘Dinamo je hrvatski, a Hajduk jugoslavenski klub‘

Piše Sport SD
29. prosinca 2023. - 16:56

Vodeća momčad Prve NL trenutno je NK Zrinski Osječko 1664, a njihov vlasnik Ivan Komak ne skriva da ima ambiciju svoj klub dovesti u viši rang. Nedavno je o tome govorio i na gostovanju u emisiji Sport nedjeljom, a kao trenutno vodeća momčad prvenstva za to ima i realnih izgleda.

Tijekom emisije govorio je Komak i o sebi te istaknuo da je dinamovac, a iznio je u toj emisiji i vlastitu interpretaciju nogometne povijesti ovih prostora.

- Ja sam dinamovac od 11. godine, kada je kod mene došla struja, jer je struja kod mene došla tek onda, a tad smo počeli pratiti sport. Kao djeca smo se igrali ono Dinamo, Partizan, Zvezda, Sloboda, Borac,... E onda smo shvatili tko smo. Djeca su najiskrenija i najpoštenija, da se ne lažemo, znali smo kasnije koji si klub, da je Dinamo bio hrvatski, Zvezda srpski, a Partizan i Hajduk jugoslavenski. To je istina tako – izjavio je Komak u emisiji Sport nedjeljom i dodao:

- Ja sam dinamovac, ne znam, u takvoj sam bio sredini i takav sam od 11. godine. Pamtim šezdeset i treću godinu, šezdeset i sedmu kad smo osvojili Kup velesajamskih gradova, tad sam klečeći gledao i slušao. Ja sam dinamovac i sutra kad ću igrati s njima bit ću dinamovac, ali željet ću ih pobijediti. Hajduku se divim kakvu ima publiku. Koliko je to lijepo kada ljudi toliko žive za svoj klub. Dalmatinci su takvi, Dinamova publika je sasvim drukčija.

Kontroverzni vlasnik slavonskog drugoligaša ranije je iznosio tvrdnje kako planira preseliti klub s Gradskog vrta u Zagreb ako izbore viši rang. Komak je poznat po tome što je s pozicije vozača stigao do direktorske pozicije u Osječkoj pivovari, a svojevremeno je njegova obitelj optužena za financijske malverzacije, ali su oslobođeni optužbi nakon suđenja.  

Komakova tvrtka je glavni sponzor kluba iz Jurjevca koji se tri godine zaredom dizao iz ranga u rang. Jednom prilikom je izjavio da u klub ulaže 600 tisuća eura godišnje te uz to i da je bio prije 16 godina smetlar, a da će za dvije godine postavljati gradonačelnika i za četiri vladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 00:16