StoryEditorOCM
Domaći nogometdobro raspoloženi

Lokomotiva puna optimizma stiže na megdan Hajduku, Čabraja u glavu: ‘Nemamo što tajiti, želimo sva tri boda‘

Piše Predrag Jurišić/SN
16. ožujka 2024. - 12:29

Iako su se oporavili od ozljeda i odradili su posljednja dva momčadska treninga, Lokomotivin srednji branič Branimir Kalaica i vezni igrač Robert Mudražija pod upitnikom su za subotnji nastup protiv Hajduka na Poljudu. Otputovali su u Split, a trener Silvijo Čabraja na dan utakmice odlučit će hoće li spomenuti dvojac biti u početnoj postavi - pišu Sportske novosti.

Logično, trener želi za okršaj sa Splićanima maksimalno spremne igrače, a Kalaica i Mudražija tijekom tjedna propustili su nekoliko treninga. Stoga je za dvoboj na Poljudu otpao Fabijan Krivak, kojeg i dalje muče leđa, no za dva-tri dana trebao bi se posve oporaviti.

Puni samopouzdanja

Lokosi su u petak popodne u dobrom raspoloženju otputovali u Split...

- Dobre igre i rezultati u nastavku sezone daju nam pravo na optimizam uoči dvoboja na Poljudu. U borbi smo za Europu, dečki su puni samopouzdanja i pokušat ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i radosni se vratiti u Zagreb. Nemamo što tajiti, želimo sva tri boda, ova momčad to može napraviti. Respektiramo Hajduk, ali i mi imamo kvalitetu, taj nam je plasman u Europu veliki motiv i učinit ćemo sve da se približimo osvajanju četvrtog mjesta - kaže Čabraja.

Samouvjereno odlazite u goste Hajduku, aspirantu na naslov, koji u svakoj utakmici ima imperativ pobjede. Hoće li taj imperativ Splićanima možda biti biti otegotna okolnost?

- Teško je to reći iz moje pozicije. Iskreno, ni ne zanima me previše, najviše brinem o svom sastavu, želim da mi dobro izgledamo na terenu. Istina je da Hajduk ima imperativ pobjede, međutim, ima i iskusne igrače koji su u bivšim klubovima osjetili dah tog imperativa. Imat će Splićani i dodatnu injekciju u vidu potpore s tribina, a vidjet ćemo hoće li im to možda biti i dodatno opterećenje. Sve je moguće...

Kakav Hajduk očekujete? Goropadan od prve minute ili...?

- Mogu samo nagađati, a to ne želim. Uglavnom, očekujem dobru, otvorenu utakmicu, svjesni smo da će Splićani pokušati što prije odvesti utakmicu u “svoju ulicu”, međutim, ne smije se podcijeniti ni naša kvaliteta. Vidjet ćemo, možda ćemo mi nametnuti svoj način igre, teško je sad o tome govoriti.

U dosadašnje dvije međusobne utakmice Hajduka i Lokomotive neizvjesnost je bila najvažnije obilježje. U Splitu ste bili minimalno poraženi (0:1), u Zagrebu ste remizirali (1:1), hoćemo li jednako uzbudljivo sučeljavanje gledati i na Poljudu?

image
Tom Dubravec/Cropix

Do zadnje sekunde

Čabraja kaže...

- Nadam se. U spomenute su dvije utakmice doista odlučivale nijanse, bili su to zanimljivi i neizvjesni okršaji do zadnje sekunde. Tako bi trebalo biti i u subotu, nadam se da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu. Disciplinirana smo i organizirana momčad, pokazali smo to u većini ovosezonskih utakmica, nema razloga da tako ne bude i na Poljudu. U našoj se momčadi dobro zna tko što radi, tko je za što zadužen i uvijek se moraju poštivati temeljna načela igre. Bez dobre organizacije i discipline nema ni dobre igre, vjerujem da ćemo tako igrati i protiv Hajduka. Imamo pravo na optimizam, temeljen na našim provjerenim i dosad dokazanim adutima.

Volimo prostor

Vašoj su momčadi najdraže utakmice u kojima vam suparnik ostavlja dosta prostora za protunapade. Tako bi moglo biti i na Poljudu, Hajduk će zacijelo u traženju pogotka ponuditi široki prostor za “kontre”?

- Sve momčadi vole kad im se ostavi prostor, ne samo mi. Najteže je igrati protiv zatvorenih suparnika, koji se brane u dva defenzivna bloka, onda je to strahovito teško probiti i takve su utakmice gdjekad i dosadne, teško gledljive. Siguran sam da naša utakmica s Hajdukom neće biti takva, budući da i Splićani i mi težimo otvorenom, napadačkom nogometu, želimo se nadigravati, a to gledatelji najviše žele i cijene. Stoga sam uvjeren da će pristalice ove igre doći na svoje, bit će to zanimljiv okršaj - rekao je Čabraja.

LOKOSI U PRVENSTVENOJ STANCI BEZ SEDMORICE REPREZENTATIVACA

Nakon utakmice na Poljudu, Lokomotivin trener Silvijo Čabraja svojim će nogometašima dati dva slobodna dana i okupljanje je na Kajzerici zakazano za utorak. U dolazećoj, dvotjednoj prvenstvenoj stanci, Lokosi će biti bez sedmorice reprezentativaca – poziv za mladu hrvatsku nacionalnu vrstu (do 21. godine) dobili su Čavlina, Krivak i Šotiček, za mladu selekciju Kosova pozvan je Smakaj, u mladoj vrsti Albanije bit će Fetai, a u mladoj reprezentaciji Crne Gore Tošković. Mersinaj je, pak, dobio poziv za A reprezentaciju Albanije.

A tijekom prvenstvene stanke Lokosi će odigrati i test-utakmicu s četvrtoligašem Segestom, taj je ogled na rasporedu u petak u Sisku (16 sati).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:25