StoryEditorOCM

Mladost Ždralovi predstavili veliko pojačanje prije dolaska Hajduka, stigao je bek koji je već igrao protiv ‘bijelih‘

Piše Sport SD
22. listopada 2024. - 16:10

Bliži se još jedan susret Hajduka i Mladost Ždralova u Kupu, treći po redu, koji će se odigrati 30. listopada od 14 sati. Bit će to i treće gostovanje ‘bijelih‘ kod Mladosti iz Ždralova, a posljednji put je ovaj klub bio domaćin Splićanima u Bjelovaru prije dvije godine.

Slavili su hajdukovci na oba gostovanja, a ništa manje se ne očekuje ni ovog puta. Mladost je inače trećeligaš u onoj jedinstvenoj Drugoj NL i trenutno drži drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 20 bodova. Sa samo bodom prednosti ispred njih je trenutno Karlovac, a mjesto iza drži Jadran LP kojeg je Hajduk izbacio prošle godine u ovoj fazi natjecanja. 

Momčad iz Ždralova unatoč jakom protivniku, vodećem u HNL-u, ima ozbiljnu ambiciju, a to su pokazali i pojačavanjem redova prije dolaska Hajduka. Naime, Mladost je pojačao lijevi bek s iskustvom igranja HNL-a, tako i protiv Hajduka, Luka Marin. Posljednji angažman Marin je imao u mostarskom Zrinjskom kojeg je napustio početkom ljeta, a onda se odužila potraga za novom sredinom dok nije stigao u Ždralove i potpisao do kraja sezone.

Marin je inače ponikao u Osijekovoj školi nogometa, a bio je još član Olimpije i Diósgyõra te je igrao u Istri 1961 i Širokom Brijegu. U HNL-u ima preko 50 nastupa pa se tako susretao i s ‘bijelima‘. Posljednji put je to bilo 7. travnja, 2023. na Poljudu kad je u dresu Istre upisao 90 minuta, a susret je završio 2:2. Za Hajduk je u toj utakmici dva puta zabijao Jan Mlakar (2., 45.+1.), dok su za Istru golove postigli Luka Hujber (20.) i Monsef Bakrar (21.), a susret su obilježili i crveni kartoni Tonija Borevkovića (Hajduk) te Darija Marešića (Istra).

image

Luka Marin u dresu Istre 1961

Damir KrajaČ/Cropix
image

Slavlje igrača Istre 1961 na Poljudu nakon zgoditka 

Vojko Bašić/Cropix
image

Marin i Benrahou na Poljudu

Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 16:45