StoryEditorOCM
Domaći nogometNišta od iznenađenja

Nastavlja se žestoka borba za europske pozicije: Osijek u drugom poluvremenu ipak slomio otpor Gorice

Piše HINA
18. veljače 2024. - 17:16

U susretu 23. kola SuperSport HNL-a Osijek je na Opus Areni porazio Goricu s 3:0 ostvarivši prvu pobjedu u zadnja tri kola, dok je Gorica upisala već šesti poraz u nizu. Golove za domaćine zabili su Ramon Mierez (50), Petar Šušić (63) i Ladislav Almasi (72).

Nakon domaćeg remija protiv Hajduka (1:1) i poraza u Puli od Istre 1961 (0:1), nogometaši Osijeka ostvarili su pobjedu protiv Gorice kojoj je to bio već šesti uzastopni ligaški poraz. Posljednju pobjedu Gorica je ostvarila koncem studenog prošle godine protiv Rudeša (3:0), a potom je nanizala remi i sedam poraza, pri čemu šest u nizu.

Prvu priliku stvorili su gosti u sedmoj minuti. Nakon ubačaja iz kornera nakratko je sam ostao Marko Soldo koji je s 13 metara pucao visoko iznad grede. Osijek je uzvratio u 10 minuti. Ubacio je Petar Pušić s lijeve strane, a Mierez je glavom pucao iznad vratiju.

image
Ivan Perić/Cropix

U 26. minuti gostujući stoper Mario Maloča je umalo zatresao vlastitu mrežu, a u 33. minuti Goricu je spasila stativa. Centrirao je Šime Gržan s desne strane, a Mierez sjajno pucao glavom s desetak metara, ali je pogodio lijevu vratnicu. Tri minute kasnije i Gorica je imala sjajnu priliku. Andre Duarte je pogriješio i loptu proslijedio do Josipa Mitrovića koji je pucao iskosa s desne strane, ali je Marko Malenica sjajno reagirao.

Osijek je poveo u 50. minuti nakon "glavometa" u kaznenom prostoru pogodivši za 1-0. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, Bralić, Pušić, Nejašmić i Mierez su u kaznenom prostoru imali čak pet dodavanja glavom, a posljednji, šesti udarac glavom Mierez je pretvorio u svoj deseti gol ove sezone u HNL-u.

image
Ivan Perić/Cropix

Korak bliže pobjedi Osijek je stigao u 63. minuti sjajnim golom Petra Pušića s ruba kaznenog prostora. Darko Nejašmić je s desne strane odigrao idealnu povratnu loptu za Pušića koji je s ruba kaznenog prostora pogodio mjesto gdje se u lijevom kutu spajaju greda i vratnica.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Ladislav Almasi pogodivši u 72. minuti i treći gol na utakmici, te svoj prvijenac u dresu Osijeka. Osijek se ovom pobjedom učvrstio na četvrtoj poziciji s 34 boda. Na vrhu je Rijeka s 50 bodova, Hajduk ima 48, a Dinamo 41 uz dva susreta manje. "Modre" nešto kasnije očekuje ogled protiv Varaždina. Gorica je šesta s 27 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:27