StoryEditorOCM
Domaći nogometnije se prepao

Navijači se digli na noge, napadnuti Portugalac upustio oštar odgovor: ‘Ne pada mi napamet napustit klub!‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
28. svibnja 2024. - 12:57

Osijek je u šoku, vijest da je sa sedam metaka propucan automobil sportskog direktora bijelo-plavih Jose Bota podigla je grad na noge. Zgražavanje i ljutnja skandaloznim događajem i bojazni što će se dogoditi iduće, hoće li grozan čin izazvati posljedice po klub dominirale su u prvim reakcijama, pišu Sportske novosti.

Iz Portugala, gdje je trenutno na kraćem godišnjem odmoru, javio se Boto i smirio strasti.

"Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!", poručio je putem društvenih mreža.

Istovremeno, Osječani su jedinstveni u potpori Portugalcu, a navijači će se danas u 19 sati okupiti ispred Opus Arene kako bi i tako dali potporu sportskom direktoru."Za čisti Osijek bez kompromisa!!! U obrani tvog imena tu smo za sva vremena! Opus Arena 19.00! Svi", stoji u poruci Kohorte.

Boto je po dolasku na Opus Arenu pokrenuo velike promjene u klubu, uveo neke nove standarde počevši od škole nogometa pa do najbolje momčadi, a je li zbog toga u noći između ponedjeljka i utorka bio meta napada ili su u pitanju neki posve drugi motivi na policiji je da istraži. Na vjetrobransko staklo VW Arteona kojeg koristi sportski direktor bijelo-plavih ispucano je sedam metaka, a prvi je scenu pri odlasku na posao uočio Alfredo Almeida, Botova desna ruka zadužen za Školu nogometa.

image
Vlado Kos/Cropix

Policijska istraga traje, a rješavanje skandaloznog slučaja koji je bacio sjenu ne samo na klub nego i na grad sada mora biti prioritet osječke policije. Čitav grad nestrpljivo čeka odgovor na pitanje je li u pitanju puki vandalizam, iako na prvu ne izgleda tako, ili poruka Botu. Naposljetku i tko je taj koji je stavio sitne osobne interese ispred interesa kluba, pišu Sportske novosti.

Osudu ovog događaja uputio je i HNS, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje incident koji se dogodio u Osijeku gdje je propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto.

U automobil je s prednje strane u vjetrobransko staklo ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja, a nakon što je Botov suradnik Alfredo Almeida zatekao automobil u takvom stanju odmah je pozvana policija koja je obavila očevid na mjestu događaja.

HNS najoštrije osuđuje ovaj incident te poziva nadležne institucije da rasvijetle sve okolnosti ovog kaznenog djela kako bi počinitelji snosili odgovornost za ovaj zastrašujući čin.

HNS će biti u komunikaciji s NK Osijek te pružamo maksimalnu podršku g. Botu i klubu nakon ovog duboko uznemirujućeg incidenta te ćemo kroz komunikaciju s nadležnim tijelima naglasiti važnost rješavanja ovog slučaja kako bi se poslala snažna poruka da je hrvatsko društvo sigurno te da su ovakve poruke i zlodjela apsolutno neprihvatljivi i nedopustivi."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 10:56