StoryEditorOCM
Domaći nogometnezadovoljstvo

Nenad Bjelica: Čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi koja vrijedi jedan bod; Mišić i Baturina raspalili po sucima

Piše sport sd
2. listopada 2024. - 23:39

Nenad Bjelica je nakon utakmice kazao:

- Čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi koja vrijedi jedan bod...

Nenad Bjelica je nakon utakmice kazao:

- Čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi koja vrijedi jedan bod...

- Ništa nije upućivalo da će nas Monaco ugroziti, istaknuo je Nenad Bjelica svoj komentar utakmice u studiju HRT-a.

- Odigrali smo vrlo kvalitetnu utakmicu, vodili 2:0... Zaslužili smo tri boda, rekao sam i dečkima, čestitao sam im na pobjedi. Iako vrijedi samo bod, ovo je pobjeda. Oni su shvatili da mogu i da u Ligi prvaka imamo što za reći. To je najvažnije, bez obzira na to što nam nedostaju dva boda. Bit ćemo konkurentni u svakoj utakmici, nikome nećemo biti inferiorni, u najmanju ruku će biti ovako kao protiv Monaca.

Nastavio je:

- Bila je to sjajno trkački i taktički odrađena utakmica, sjajna agresivnost. Jedna-dvije greškice su se dogodile, kad ih ostavite na onoj slučajnoj šansi u 5. minuti i na kraju ovo što je Torrente spasio, a to je ekipa koja je pobijedila Barcelonu i ima veliku ofenzivnu moć, dakle kad ih ostavite na dvije šanse, morate biti zadovoljni.

Osvrnuo se na stanje maksimirskog travnjaka.

- Vidjeli ste kakav je teren bio, može doći do pogrešaka, da je bolji teren, možda Nevistić ne bi pogriješio, a možda bi u nekoj drugoj situaciji bilo lakše igračima Monaca. Znali smo se prilagoditi terenu i suparniku, praktički bez treninga smo odigrali taktički perfektnu utakmicu. Nismo imali vremena ništa uigravati, ali to su inteligentni igrači. Samo im trebaš reći što želiš od njih i oni to primijene.

Pohvalio je Sučića, Baturinu, Mišića, ali i ostale igrače za njihov doprinos.

- Nemam nikakve zamjerke, i Ademi i Petković koji se borio s njihovim stoperima, i Pierre-Gabriel i Bernauer, i Torrente i Theo, Ristovski je isto sjajnu utakmicu odigrao. Ekipa je u novom sustavu pokazala da može kvalitetno igrati, biti konkurentna momčadi kao što je Monaco. Imamo što za reći u Ligi prvaka.

Spomenuo je i svojeg prethodnika Sergeja Jakirovića.

- Najveće zasluge su njegove, on je selektirao i pripremao ovu ekipu, žao mi je što nismo pobijedili da mu posvetimo pobjedu. Ako mu to nešto znači, posvetit ću mu bod. Kad nasljeđujete jednog trenera, onda nasljeđujete njegov rad ili nerad. A ova ekipa je jako puno radila i on može biti ponosan u kakvom stanju ju je ostavio. Osvojio je duplu titulu, ušao u Ligu prvaka, bolje ne može. Ali dođe do pada, mi treneri to najbolje znamo...

Malo je reći da je Martin Baturina bio razočaran nakon što Dinamo protiv Monaca (2:2) nije uspio sačuvati pobjedu u drugom kolu grupne faze Lige prvaka. Autor spektakularnog pogotka i najbolji igrač Modrih okomio se na glavnog suca Harma Osmersa.

- Ne bismo prihvatili bod da nam ga je netko ponudio, rekli smo da idemo na pobjedu. Ali nije mi jasan kriterij suđenja. Ne želim se izvlačiti, ali odluke su više išle na njihovu stranu - započeo je Baturina u kratkoj izjavi za HRT.

Otkrio je što je nakon završetka utakmice rekao Osmersu.

- Pitao sam ga, ako ovo na Bruni nije penal, kako onaj na Balogunu može biti? Stvarno mi nije jasno, gledam ono na maloj kameri i stvarno mi nije jasno...

Bjelica vas je psihološki podigao?

- Da, jako dobro... Znamo da je Bjelica odličan trener, ali previše mi je žao ove utakmice - zaključio je.

Martin Baturina nije bio jedini Dinamov igrač koji je nakon remija s Monacom osjetio potrebu kritizirati suđenje. U sličnom je smjeru išao i Josip Mišić.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, radili sve što smo se dogovorili prije na sastanku i treninzima. Stvarno muški, poveli 2:0, a nažalost nam nije bilo dovoljno. Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti - rekao je za HRT spomenuvši kaznene udarce.

- Znali smo da kroz pas žele doći do napadača pa odložiti na krilo ili veznjacima. Tu smo bili gusti, Pero, Bati i ja nismo im praktički dopustili ništa. Kazneni udarac za Monaco? Dosuđen je regularan penal, nemam što više reći na to. Ranije smo imali veliki rezultatski pad, u prošlom kolu pokazali smo da možemo, pokazali smo to i danas. Moramo ustrajati na ovoj igri i pobjede će doći.

Kako je Bjelica uspio podići Dinamo?

- On želi karakternu ekipu koja igra pragmatično, davat će svoj maksimum jer zna da imamo kvalitetu.

Salzburg je idući protivnik?

- Nisu počeli najbolje, kao ni mi. No sigurno je to kvalitetna i mlada ekipa s dobrim igračima. Moramo se ići potući - poručio je Mišić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 23:50