StoryEditorOCM
Domaći nogometpozvali navijače

Nenad Gračan nakon teškog poraza: Pokušat ćemo dati sve od sebe i osvojiti bodove protiv Ukrajinki

Piše hina
7. travnja 2024. - 17:06

Nakon teškog 0-4 poraza na gostovanju kod Walesa u prvoj utakmici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025., hrvatska ženska reprezentacija u utorak (16 sati) će odigrati prvu domaću utakmicu u ovom ciklusu protiv Ukrajine u Zaprešiću, a izbornik Nenad Gračan i napadačica Ivana Rudelić pozvali su navijače da ih dođu podržati u što većem broju.

"Prije svega bih rekao da igramo u skupini koja je vrlo zahtjevna. Mi smo tu prvi puta i postigao se veliki rezultat i uspjeh ove generacije. To je dobra škola za sve te igračice s obzirom na to da igramo protiv protivnica koje su na razini iznad. Naravno da poraz nije dobrodošao, ali svaki poraz može biti i pobjeda ako shvatimo neke stvari koje nismo dobro radili. Ukrajina vjerojatno nije na razini kao Wales, ali isto se radi o jednoj reprezentaciji koja je agresivna, koja je dosta vremena zajedno s obzirom na situaciju u njihovoj zemlji. Uigrani su i dobri su. Gledali smo snimku utakmice s Kosovom i bit će to još jedna zahtjevna utakmica. Pokušat ćemo dati sve od sebe i osvojiti bodove s obzirom na to da igramo pred našim navijačima. Bilo bi lijepo da dođu navijači i da se to poprati na jedan bolji način s više publike. Sad smo igrali u Walesu gdje pet tisuća ljudi dođe bodriti njihovu reprezentaciju. Vjerojatno će nam trebati dosta vremena da sve to napravimo i postignemo, ali reprezentacija igra kod kuće i bilo bi nam drago da navijači dođu u što većem broju", poručio je izbornik Gračan.

"Bilo je teško protiv Walesa, ali i ova utakmica protiv Ukrajine će biti teška. Nadamo se da će doći puno gledatelja, trebamo vas da možemo odigrati bolje nego u prvoj utakmici! U prošlom susretu dobile smo četiri gola, a sada moramo igrati utakmicu da ne primimo gol i da postignemo pogodak. Idemo na pobjedu", poručila je Rudelić.

U prvom krugu kvalifikacija za EP koji će se održati u Švicarskoj od 2. do 27. srpnja Hrvatska igra u skupini B$ s Walesom, Ukrajinom i Kosovom, a za prolazak u sljedeću fazu dooljno je izbjeći posljednje mjesto. No, u drugoj fazi će četiri pobjednika i dva najbolja drugoplasirana sastava za suparnike imati trećeplasirane i dva najslabija drugoplasirana sastava iz prve faze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:50