StoryEditorOCM
Domaći nogometudario po nizozemcu

Nije prvi put da Dalić ima prigovor na suđenje, a ovaj put otišao je daleko. Što će HNS učiniti?

Piše Dražen Antolić/SN
27. lipnja 2024. - 08:00

Zlatko Dalić sipao je ogorčenje suđenjem Nizozemca Dannyja Makkelieja, po internetu su se pojavile razne priče o tom arbitru, a hoće li sve ostati na riječima izbornika ili će HNS reagirati prema UEFA-i prerano je reći - pišu Sportske novosti.

U utorak u Neuruppinu na to nismo mogli dobiti odgovor jer HNS zasad nije otišao s tom temom dalje od Dalićevih recenzija. No, bit će vremena i prilike. Glavni je prigovor na dužinu sudačke nadoknade, a koja je trajala osam minuta. U HNS-u kažu da imaju razumijevanje za šest minuta, ne i za više, iako su po Daliću trebale biti četiri.

image
Ante Čizmić/Cropix

Makkelie nije ništa kardinalno pogriješio, no mnogi će kazati da je bio perfidan, da je na sitnim stvarima puhao u jedra Talijana. HNS bi svakako trebao popričati s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i prvim čovjekom sudačke organizacije Robertom Rosettijem, kako u budućnosti ne bi bilo razloga za nezadovoljstva. Nije prvi put da izbornik ima prigovor na suđenje, a ovaj je put otišao daleko s tvrdnjom da je Makkelie poslan po zadatku.

Prijeti li mu možda kazne UEFA-e zbog izjava? Dosad nije dobivao kazne, no ako ga netko prijavi Disciplinskoj komisiji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 08:01