StoryEditorOCM
Domaći nogometIskusni stručnjak

Nikola Jurčević pronašao novu destinaciju, postaje izbornik Libanona

Piše Marko Crnjak/SN
2. listopada 2023. - 22:26

Nakon četiri godine bez posla, Nikola Jurčević pronašao je novu destinaciju te drugi put u karijeri postaje glavni izbornik. Bivši hrvatski reprezentativac, koji posljednji angažman pamti u ulozi izbornika Azerbajdžana, sjest će na klupu reprezentacije Libanona.

Libanski nogometni savez sporazumno je raskinuo ugovor sa srpskim izbornikom Aleksandrom Ilićem, koji je inicijalno potpisao do 2025. godine. No, Ilić je izdržao samo 13 utakmica te upisao pet pobjeda, dva remija i šest poraza. Savez kao razlog raskida ugovora navodi razočaravajuće rezultate momčadi na tri prijateljska turnira u Indiji, a u potrazi za ljepšom sutrašnjicom angažirali su našeg 57-godišnjeg stručnjaka.

Jurčević će u utorak sletjeti libanonsku prijestolnicu Beirut, ima samo tjedan dana prije odlaska reprezentacije na pripremni kamp u Crnu Goru, s kojom će odigrati prijateljski susret 12. listopada u Podgorici, a zatim slijedi reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata u Dubaiju 17. listopada. U utorak bismo trebali znati nešto više o detaljima ugovora...

Prema pisanju tamošnjeg portala LBC International, Savez je odabrao Jurčevića "nakon proučavanja brojnih životopisa arapskih, europskih američkih stručnjaka, da bi konačni odabir pao na Hrvata".

Zadatak mu je pripremiti reprezentaciju za (azijske(kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026., prvi protivnik bit će mu Palestina 16. studenog. Nadalje, Libanon se kvalificirao i za treće kolo Azijskog kupa koji će se održati u Kataru. U skupini s Libanonom nalaze se Katar, Kina i Tadžikistan.

Podsjetimo, Jurčević je u trenerske vode ušao 2002., tri godine nakon završetka igračke karijere, kao menadžer Zagreba. Kasnije je u dva navrata vodio Dinamo, zatim Austriju Salzburg i Slaven Belupo. Potom je bio pomoćnik Slavena Bilića u hrvatskoj reprezentaciji (2006.-2012.), Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu i West hamu, a nakon druge epizode u Dinamu vodio je spomenuti Azerbajdžan., pišu Sportske novosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 07:33