StoryEditorOCM
Domaći nogometpravila su jasna

Nikola Vlašić je napustio kamp Vatrenih, ali to nije najlošija vijest za Zlatka Dalića

Piše Sport SD
18. lipnja 2024. - 12:00

Novi udarac za hrvatsku nogometnu reprezentaciju dan uoči ogleda protiv Albanije. Iz kadra reprezentacije ispao je Nikola Vlašić, na treningu je zadobio rupturu mišića i za njega je Europsko prvenstvo u Njemačkoj završeno. Izbornik Zlatko Dalić je u dogovoru s Vlašićem i liječničkom službom donio odluku da će Nikola napustiti kamp reprezentacije.

Loše vijesti su da Dalić nema pravo na alternativu, ne može pozvati zamjenu za ozlijeđenog Vlašića. Prema pravilima UEFA-e, igrač koji se ozlijedio ili razbolio prije početka Europskog prvenstva (14. lipnja) mogao je biti zamijenjen, no ako je otpao s turnira nakon što je odigrana prva utakmica, Savez gubi to pravo. Pravila su blaža kada su u pitanju vratari, oni u slučaju ozljede mogu biti zamijenjeni s drugim vratarom koji nije na popisu, i to u bilo kojem trenutku turnira.

- Nikola je uložio jako puno truda i energije kako bi pomogao reprezentaciji na Euru i zato mi je jako žao zbog ove ozljede mišića koju je zadobio. Svjesno smo prihvatili određeni rizik jer smo imali prošireni roster s 26 igrača, a Nikola je integralni dio ove ekipe, kao što je on sa svoje strane htio biti dio ekipe na velikom natjecanju. Nažalost, dogodila se druga ozljeda i mogu Nikoli samo zahvaliti na ogromnom trudu te mu poželjeti brz oporavak te da se na teren vrati u svom najboljem izdanju, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

image

Zlatko Dalić

Ante Čizmić/Cropix

- Iznimno mi je žao što zbog ove nove ozljede neću moći pomoći ekipi tijekom ovog Eura. Učinio sam zaista sve kako bih se spremio za pripreme i hvala izborniku i stožeru na prilici da na treninzima pokažem da sam spreman, što sam vjerujem i učinio uoči Eura. Ekipi želim puno sreće, vjerujem u njih maksimalno te sam siguran da će ostvariti nove uspjehe na ovom Euru. U meni će imati najvećeg navijača, naglasio je Vlašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 12:23