StoryEditorOCM
Domaći nogometostao ‘kontrolni‘

On danas dolazi na pripreme; sada je valjda jasno i tko je taj zadnji, 26. Vatreni s kojim Dalić ide na Euro

Piše Dražen Antolić/SN
31. svibnja 2024. - 13:28

Nikola Vlašić ići će na Euro, uvjereni su svi u taboru reprezentacije. Veznjak Torina u danas stiže u Rijeku, a subota 1. lipnja je termin koji mu je odredio izbornik kao kontrolni može li se spremiti za Njemačku. Premda Vlašić još nema sve odgovore, u stožeru, što je najavio i Stipe Pletikosa, neće biti kruti, nego će mu dopustiti postupno dizanje intenziteta treninga, pa je praktično jasno da će Vlašić biti taj 26. putnik na kontinentalnu smotru. To se može izjaloviti jedino ako na treningu obnovi ozljedu i toliko pogorša stanje da sve padne u vodu, pišu Sportske novosti.

Nakon što je morao izaći iz terena u utakmici Serie A igrane 3. svibnja, prve su prognoze govorile kako je vjerojatno otpao, potom nakon pregleda da će morati mirovati dva-tri mjeseca, ali kasnije snimke pokazale su da oštećenje hvatišta aduktora nije tako teško, a oporavak je tekao odlično. Vlašić je ostao u Splitu u vlastitom programu, tamo je sada počeo raditi s loptom, a od petka ponovno postaje dio momčadi.

Kako je napredak išao super, optimizam je veliki, jedino što još treba vidjeti na treninzima bit će reakcije na sprinteve i šuteve. Bude li sve u redu, onda neće biti zapreke da krene s ekipom 7. listopada put Portugala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 16:53