StoryEditorOCM

Osijek završio sezonu pobjedom u Varaždinu: zabili Mierez i Bukvić

Piše HINA
25. svibnja 2024. - 18:59

Nogometaši Osijeka su u posljednjem kolu domaćeg prvenstva na gostovanju u Varaždinu svladali istoimenog domaćina sa 2-0 (0-0) i tako došli do 16. ovosezonske pobjede u HNL-u.

Pogotke za osječku momčad postigli su Ramon Mierez u 65. minuti i Domagoj Bukvić u 69. minuti.

Osijek je sa 57 bodova osvojio četvrto mjesto i izborio nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Varaždin je sa 42 boda zauzeo šestu poziciju među deset momčadi koje su se ove sezone natjecale u elitnom razredu hrvatskog nogometa.

Od 19.10 sati će Lokomotiva ugostiti Hajduk, a u nedjelju će prvenstvo biti zaključeno dvobojima Rijeka - Slaven Belupo i Dinamo - Rudeš, koji nemaju nikakav rezultatski značaj.

Varaždin je bio bolja momčad u prvom poluvremenu, a domaća momčad je najbliže pogotku bila u 14. minuti, kad je Luka Škaričić pogodio okvir gola.

Jedina prava prijetnja gostujuće momčadi, koju je u ovom dvoboju vodio Ivo Smoje umjesto smijenjenog Zorana Zekića, dogodila se u 27. minuti, kad je na ubačaj Darka Nejašmića Anton Matković iz dobre situacije poslao loptu preko grede.

Smoje je u 59. minuti napravio dvostruku zamjenu, ubacio u igru Renana Guedesa i Vedrana Jugovića, što se pokazalo pravim potezom, jer je brazilski branič bio asistent kod oba pogotka koja su Osječani postigli u razmaku od četiri minute.

U 65. minuti Guedes se probio po desnom boku, ubacio na osam metara od gola, gdje je domaća obrana zaboravila na Ramona Miereza, a argentinski napadač je tu situaciju iskoristio i preciznim udarcem glavom svladao nemoćnog vratara Josipa Silića.

U 69. minuti Guedes je dobio loptu od Domagoja Bukvića, na sebe navukao pažnju dvojice suparničkih igrača i onda vratio loptu Bukviću koji se namjestio na 18 metara i preciznim udarcem poslao loptu u gornji desni kut gola Varaždinaca, prebacivši Silića.

Do kraja utakmice domaća momčad je izvela nekoliko obećavajućih akcija, ali je ostala bez pogotka.

Utakmicu je sudio Ante Terzić iz Podstrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 22:37