StoryEditorOCM
Domaći nogometjunak ‘vatrenih‘

‘Ovo posvećujem svojoj mami, ženi i bakama, one me uvijek pitaju: ‘Ante, a gdje je gol?‘‘

Piše Sport SD
21. studenog 2023. - 23:30

Bila je ovo velika utakmica, ponovno smo na velikom natjecanju, presretan sam. Za napadača nema ljepše nego zabiti, pobijedili smo i idemo na Euro, poručio je Ante Budimir, junak pobjede nad Armenijom (1:0), pišu Sportske novosti.

U izjavi za Novu TV otkrio je kome je posvetio pogodak.

- Svojoj mami, ženi i bakama, nekad me znaju pitati gdje je pogodak, a danas su to vidjele konkretno.

Napadač Osasune ponudio je svoju analizu utakmice:

- Pokušavali smo cijelu utakmicu, Armenci su bili kompaktni, a golman raspoložen. Kad smo brzo okrenuli stranu, kad je išao brzi centaršut, onda smo bili opasni. Borna je dobro centrirao, lopta je došla, a ja sam zabio. Osjećaj je odličan.

Koliko mu je bilo teško dok nije bio na popisu?

- Emocije su pomiješane kad nisi u reprezentaciji. Veseliš se uspjehu Hrvatske, ali s profesionalne strane želiš biti dio reprezentacije. Radio sam na sebi, bio strpljiv, ovdje sam i presretan sam. Ovo mi je jedan od najdražih pogodaka u karijeri, ostat će mi zauvijek u sjećanju. Želim uživati u današnjem danu, ovo je veliki uspjeh za nas i hrvatski nogomet. Od sutra je fokus na mojem klubu, nova okupljanja će doći, treba biti spreman.

Očekivanja od Eura?

- Hrvatska je konkurentna na svim natjecanjima, znamo sto želimo tamo, isto će biti i u Njemačkoj. Nema smisla nuditi prognoze, tamo smo zajedno sa svojim narodom i idemo uživati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 01:00