StoryEditorOCM
Domaći nogometObračun na Rujevici

Riječani najavili veliki derbi s Hajdukom: ‘Bit će ‘fight‘, ali spremni smo! Zaustavit ćemo Livaju i Rakitića‘

Piše Sport SD
27. rujna 2024. - 13:46

Uoči jadranskog derbija Rijeke i Hajduka u 8. kolu SuperSport HNL-a na Rujevici (nedjelja u 20 sati), pred medije je izišao trener Rijeke Radomir Đalović. Na tom susretu odlučivat će se i o prvom mjestu na tablici. U međusobni okršaj Riječani i Splićani ulaze bodovno poravnati, ali je sastav s Rujevice na čelu zbog bolje ukupne gol razlike. Treći Dinamo zaostaje četiri boda.

- Moja momčad je trenirala dobro, nemamo nekih većih problema. Vidjet ćemo što će biti u preostala dva treninga. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i prethodna utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrirani i uz pomoć svojih navijača dat ćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada - rekao je Đalović.

Crnogorski stručnjak naglasio je kako nije momčad posebno pripremao za Hajduk, a pričao je i o pritisku igranja derbija.

- Ponekad je i pritisak dobar. Moji igrači su i prije igrali ovakve utakmice, i prošle sezone. Što se tiče pripreme napravit ćemo sve kao i svaku utakmicu, ali očekujem od njih jedan veći impuls s obzirom da nam dolazi momčad koja je također prva na tablici, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje, Uremovića...  Vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv pred punim stadionom - naglasio je Đalović.

Očekujete li Hajduk u izdanju kao u Maksimiru, u kojem je bio u srednjem ili niskom bloku?

- Gledali smo tu utakmicu. Dinamo je na kraju imao nekoliko prilika za izjednačenje. Dinamu je ta utakmica stigla nakon reprezentativne pauze tijekom koje neki igrači nisu bili s momčadi. Hajduk se odlično predstavio, izgledao je kompaktno, kao momčad. Kako god da izađu, mi ćemo biti spremni. I ako nas napadnu, i ako budu u srednjem bloku, bit ćemo spremni - najavio je Đalović. 

image
Damir Škomrlj/Cropix

Hajduk nije toliko uvjerljiv koliko bi tablica dala sugerirati?

– Tablica je najbitnija. Kako je rekao jedan moj trener, kada napraviš na kraju sezone završni račun točno si tamo na tablici gdje zaslužuješ biti. Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao momčad u odnosu na prošlu ili pretprošlu sezonu - rekao je Đalović.

Hajduk je često opasan iz dugih lopti preko zadnje linije, Rakitićevih dijagonala?

- Rakitić je klasan igrač, odigrava puno dugih lopti na Livaju i na svoje napadače, ali pokušat ćemo mu onemogućiti te stvari, da bude što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka prema naprijed - apostrofirao je Đalović.

- Tko pobjedi zadržat će niz nepobjedivosti, to će mnogo značiti za iduće utakmice. Nadam se da ćemo to biti mi i da ćemo ostati na mjestu na kojem smo sada - poželio je Đaković.

image

Trener Rijeke Radomir Đalović

Damir Škomrlj/Cropix

Uz trenera je susret najavio i igrač Amer Gojak.

– Spremni smo i svi znamo što derbi znači ovom klubu i našim navijačima. Dat ćemo maksimum da tri boda ostanu na Rujevici i da obradujemo naše navijače. Nisam dugo igrao, ali trenirao sam dodatno kako bih ostao u formi. Nedostaje mi utakmica, ali dižem se i spreman dočekujem derbi - rekao je Gojak.

Govorio je Gojak o svojim iskustvima u derbijima s Hajdukom.

- Uvijek je protiv njih bila teška utakmica. Nije bilo lijepe igre, takve utakmice se ne igraju nego pobjeđuju. Sigurno će biti "fight", ali spremni smo na sve - najavio je Gojak.

O iskustvima jadranskog derbija je govorio i Đalović.

- Imam dobrih iskustava, imaju ih i naši prošlosezonski igrači. Imali smo tada tri pobjede. Napravit ćemo sve da to ponovimo - rekao je trener Rijeke.

Utakmice Rijeke s Hajdukom su nekako pod još većim nabojem nego one s Dinamom?

- Slažem se, znači nam puno podrška naših navijača koji su nam 12. igrač, vjetar u leđa. Nadam se da će takav ambijent biti i u nedjelju, da će nas podržati svih 90 minuta i da ćemo zajedno slaviti - poželio je Gojak.

image

Amer Gojak (desno)

Damir Krajač/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 14:57