StoryEditorOCM

Rijeka predstavila novo pojačanje među vratnicama, radi se o bivšem hajdukovcu

Piše Sport SD
26. lipnja 2024. - 15:36

Josip Posavec, 28-godišnji vratar koji je prošle sezone branio za danski Aalborg, potpisao je ugovor s HNK Rijeka do 2027. godine i pojačao konkurenciju među vratnicama, piše na službenim stranicama kluba.

Posavec je u redovima zaprešićkog Intera odradio kadetski i juniorski staž, a u Divu iz predgrađa dočekao je i priliku u prvoj momčadi. Tu se odmah istaknuo i pokazao ogroman potencijal pa nakon sjajnog jesenskog dijela sezone dočekao transfer u Palermo. U redovima talijanskog kluba upisao je 49 nastupa u Serie A i Serie B prije povratka u HNL gdje je od 2018. do 2022. nastupao za Hajduk.

Na Poljud je prvo došao kao posuđeni igrač talijanskog Palerma, a splitski klub ga je godinu dana kasnije otkupio za 200 tisuća eura. Za Hajduk je upisao 81 nastup, a nakon dolaska Lovre Kalinića u klub izgubio je svoje mjesto te je na ljeto 2022. godine otišao u Aalborg kao slobodan igrač. Početak u dresu Bijelih bio je dobar, ali kraj u Hajduku nije bio najbolji, budući da su ga mučile i ozljede.

U srpnju 2022. godine prešao je u danski Aalborg za kojeg je u dvije sezone upisao 35 nastupa. Za U-21 reprezentaciju Hrvatske upisao je 16 nastupa.

Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 500 tisuća eura. U Rijeci će mu, nakon odlaska kapetana Nedjeljka Labrovića, konkurent biti Martin Zlomislić.

image

Zagreb, ožujak 2020.

Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 16:01