StoryEditorOCM
Domaći nogometočekivana pobjeda

Rijeka rutinski svladala Rudeš i povećala prednost na vrhu ljestvice u odnosu na Hajduk i Dinamo

Piše Hina
30. ožujka 2024. - 18:58

Nogometaši Rijeke potvrdili su prvo mjesto na ljestvici HNL-a, u gostujućem dvoboju 28. kola, u Kranjčevićevoj ulici, pobijedili su Rudeš s 3-0 (1-0).

Prvi pogodak riječka momčad je dala u devetoj minuti, a strijelac je bio Marco Pašalić. Novi golovi su uslijedili početkom drugog poluvremena. Prvo je Mirko Marić u 54. povećao na 2-0, dok je Lindon Selahi u 56. minuti bio strijelac za 3-0.

Vodeća Rijeka sada ima 62 boda. Na drugom je mjestu Hajduk s 55 i utakmicom manje, dok treći Dinamo ima 54 boda i dvije utakmice manje. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji s tek sedam skupljenih bodova.

Od samog početka se Rijeka nametnula na travnjaku, a ujedno je i povela vrlo brzo. U devetoj minuti su Fruk i Pašalić kombinirali, a potonji, reprezentativac Hrvatske, pogodio je u donji kut s vrha šesnaesterca.

Unatoč pogotku Rijeka je nastavljala potpuno dominirati u Kranjčevićevoj ulici. Domaći sastav vrlo teško je dolazio i do polovice terena, a Rijeka je napadala sa svih strana i tražila drugi pogodak. Gosti su do odmora isključivo promašivali prilike, pokušavali su Pašalić, Janković i Selahi, ali je Rudeš nekako preživio taj dio susreta i prvo poluvrijeme okončao s golom zaostatka.

Odmah na startu drugog dijela Rudeš je napokon zaprijetio, ali bio je to tek kratkotrajni trzaj domaćina. Ubrzo je utakmica riješena jer je u 54. minuti Rijeka povećala na 2-0. Pašalić je pogodio okvir vrata, a na odbijenu je loptu najbolje reagirao Marić i pospremio je u mrežu. Marić je tek koju minutu ranije ušao u igri.

Već u 56. minuti bilo je 3-0, a strijelac je bio Selahi koji je natrčao na odbijenu loptu te je s vrha šesnaesterca pospremio u domaću mrežu.

Potom su gosti s Rujevice potpuno smirili ritam susreta. Zadovoljili su se vodstvom te odlučili čuvati snagu za ono što im slijedi idućeg tjedna, a to je prvo polufinalni dvoboj Kupa protiv Lokomotive te veliki prvenstveni derbi na Rujevici protiv Hajduka.

U prvom subotnjem susretu 28. kola uvjerljivu su gostujuću pobjedu upisali nogometaši Gorice, slavili su kod Varaždina s 4-2 (2-1). Bila je ovo prva službena utakmica novog trenera Gorice Rajka Vidovića koji je odveo Velikogoričane tek do druge prvenstvene pobjede u nastavku sezone.

Gorica je povela 2-0 nakon golova Gabriela Rukavine u 25. i Josipa Mitrovića u 27. minuti. Domaćin je smanjio pogotkom Leona Belcara u 42., a gosti su i definitivno potvrdili osvajanje bodova u završnici. Strijelci su bili Jurica Pršir u 78. i Ante Matej Jurić u 80. minuti. Na samom kraju Domagoj Drožđek dao je drugi pogodak za domaćina i donekle uljepšavanje poraza.

Ovi su suparnici ostali na istim pozicijama na ljestvici. Gorica je šesta, a Varaždin sedmi, s tim da ih sada razdvajaju četiri boda.

U nastavku dana još će se odigrati najveći hrvatski derbi. Na Poljudu se sastaju Hajduk i Dinamo. U petak su odigrane dvije utakmice. Bez pogodaka su u Puli odigrali Istra 1961 i Lokomotiva, dok je Osijek u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini pogodak dao je Argentinac Mierez u šestoj minuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:58