StoryEditorOCM
Domaći nogometnajbolji igrač

Slavljeniku Kramariću pokvarili feštu: ‘Trebali smo zabiti i treći gol. Ne trebaju nam velike promjene za Italiju‘

Piše Frane Vulas
19. lipnja 2024. - 21:10

Andrej Kramarić je točno na 33. rođendan zabio pogodak, proglašen je i najboljim igračem utakmice, ali nakon tek 2:2 s Albanijom i primljenog izjednačujućeg gola u 95. minuti nije baš imao razloga za slavlje.

Hrvatska je imala veliki posjed, ali nije išlo. U čemu je bila stvar?

- Nije bilo jednostavno igrati defenzivnog bloka Albanije. Znamo da nije bilo lako probiti tu zadnju liniju. Čak i da se skupe mojih 11 frendova s ulice, ni njih nije lako probiti. Teren je bio dosta suh i spor, što nam je onemogućavalo igru, brzinu, okretanje strane. U prvom dijelu nismo mogli kreirati apsolutno ništa. U drugom dijelu smo bili puno dominantniji, agresivniji. Poveli smo nakon dva postignuta pogotka. Kreirali smo puno čistih situacija. Ovo je nogomet, zbog toga ga svi volimo. Nekada u zadnjim sekundama zabiješ gol, nekada ga primiš. Znali smo prije susreta da moramo sve učiniti za tri boda. Još je sve otvoreno. Igramo protiv top momčadi kao što je Italija. Moramo pobijediti – kazao je Kramarić.

Protiv Brazila ste se izvukli u finišu susreta u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, sada je bilo obrnuto. U čemu je razlika između te dvije Hravtske?

- Nekada ti nogomet da, nekada ti uzme. Najbitnije je vjerovanje i mentalna snaga da možeš pobijediti svakoga. To se i nama dogodilo sada, Albanija je vjerovala. Morali smo rutinski odraditi tih zadnjih deset minuta, pa čak i ići na taj treći gol zbog toga što je gol razlika bitna – naglasio je Kramarić.

Što promijeniti u igri za susret s Italijom, neke stvari očito ne funkcioniraju?

- Ne bih se složio. Odigrao sam jako puno utakmica u karijeri. Nije ni prvi ni zadnji put da se ovo događa. Sve momčadi dodatno grizu protiv nas, to nam otežava situaciju. Nije to alibi, na to smo spremni. Ali nogomet je nepredvidiv. Nisam vidio tako kritično ni našu utakmicu protiv Španjolske. Imali smo više očekivanih golova od Španjolske, oni su zabili prve dvije šanse. Ne bismo uopće pričali o ovome da nismo primili gol u nadoknadi. Vjerovat ćemo do kraja, daj Bože da bude malo sreće protiv Italije da nas Bog nagradi – rekao je Kramarić.

Što je vama igračima izbornik Dalić rekao u poluvremenu?

- Jasno je dao do znanja da moramo igrati brže, da moramo otvarati prostor. Albanci su igrali isto, ali mi smo igrali brže, otvarali prostor, oni su bili umorniji. Trebali smo pobijediti. Nastavljamo vjerovati. Hrvatska ne može lakim putem, to smo već sto puta dokazali. Svi smo svjesni u kakvoj smo situaciji. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo tri boda protiv Italije – najavio je Kramarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 09:03