StoryEditorOCM
Domaći nogometništa od europe?

Šok u Zagrebu: Rudeš neočekivanim preokretom do boda protiv Lokomotive

Piše HINA
18. svibnja 2024. - 19:22

Nogometaši Rudeša neočekivanim su preokretom protiv Lokomotive došli od 0-3 u prvom poluvremenu do 3-3 na kraju dvoboja i tako osvojili bod u posljednjoj utakmici na svom stadionu u ovoj sezoni hrvatskog prvenstva.

Dvostruki strijelac za Lokomotivu bio je Duje Čop (3, 45+2), a jednom je mrežu zatresao Mateo Marić (24). Čop je u 82. minuti propustio realizirati kazneni udarac za ‘hat-trick‘. Duje Korač (50), Tomislav Mrčela (87) i Vanja Šare (90+3) bili su strijelci za Rudeš, te uz sjajnog vratara Mateja Markovića, kreatori velikog preokreta.

Lokomotiva je prokockala priliku za prestizanje Osijeka i uspon na četvrto mjesto. Obje momčadi sada imaju po 51 bod, ali Osječani imaju utakmicu manje. Rudeš je sa osam bodova uvjerljivo posljednji.

U zadnjoj ovosezonskoj utakmici na svom stadionu u zagrebačkom naselju Rudeš, budući član Prve nogometne lige, nije uspio dobro ući u susret s Lokomotivom. Izabranici Silvija Čabraje "tutnjali" su pokraj domaćih igrača i stvarali brojne prilike.

Već prva je rezultirala pogotkom nakon odlične akcije Lokomotivinih igrača po desnoj strani. Asistent je bio Robert Mudražija, a strijelac iz neposredne blizine Duje Čop.

U petoj minuti je zaprijetio Mudražija, ali je Matej Marković obranio njegov udarac, a Goričan je iz slobodnog udarca poslao loptu uz samu vratnicu, ali s krive strane gola.

No, Lokomotiva je bolju igru okrunila u 24. minuti. Sada je akcija išla po lijevom boku, u kaznenom prostoru je meta bio Čop koji je proslijedio loptu prema Mateu Mariću, a ovaj je pogodio za 2-0.

Domaći vratar Marković u 36. minuti je spriječio Šotičeka da se upiše u strijelce, ali je u drugoj minuti dodanog vremena po treći put kapitulirao, kad je na ubačaj Vranjkovića po drugi put na utakmici mrežu pogodio Duje Čop.

Lokomotivin junak iz prvog poluvremena će se u završnici pretvoriti u jednog od tragičara.

Rudeš je u 50. minuti smanjio zaostatak. Mladi 18-godišnji Duje Korač izbjegao je zaleđe, a onda s ruba kaznenog prostora rutinirano prebacio istrčalog vratara Lokomotive Nikolu Čavlinu. Pogodak je priznat tek nakon pregleda snimke u VAR sobi, jer je bilo označeno zaleđe.

Lokomotiva je u 80. minuti dobila najbolju priliku za novi pogodak. Mudražija je srušen u domaćem kaznenom prostoru pa je sudac Mateo Erceg pokazao na bijelu točku. Duje Čop je preuzeo odgovornost, ali je njegov udarac u donji desni kut Matej Marković "pročitao" i sjajno obranio.

I onda je uslijedio šok za Čabrajinu momčad. U 87. minuti na ubačaj Frana Topića, glavom je gol postigao Tomislav Mrčela i smanjio zaostatak Rudeša na samo jedan gol.

U trećoj minuti dodanog vremena Mrčela se prometnuo u asistenta, a Vanja Šare je snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za konačnih 3-3.

Imala je Lokomotiva još jednu priliku za pobjedu, ali je u petoj minuti dodatka Matej Marković još jednom sjajnom obranom donio bod budućem članu Prve nogometne lige.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 00:09