StoryEditorOCM
Domaći nogometpresica u maksimiru

‘Nećemo žuriti s odlukom‘: sportski direktor Dinama potvrdio još jednu opciju za trenera

Piše Niko Matičević/SN
20. rujna 2024. - 12:26

Iza Dinama je nekoliko turbulentnih dana. Nakon poraza u derbiju od Hajduka, uslijedio je povijesni poraz od Bayerna koji je slavio s čak 9:2. To je rezultiralo smjenom Sergeja Jakirovića, koji unatoč osvajanju dvostruke krune i plasmanu u Ligu prvaka nije preživio prvu krizu u novoj sezoni - pišu Sportske novosti.

Njegovo je mjesto privremeno preuzeo dosadašnji pomoćnik Sandro Perković, dok sportski direktor Marko Marić traži novo rješenje za klupu Dinama. Perković će voditi Dinamo u utakmici protiv Slaven Belupa, koja je na rasporedu u subotu. Ovaj dvojac je od 12 sati na konferenciji za medije u Maksimiru gdje odgovaraju na pitanja novinara.

Za početak konferencije se javnosti obratio sportski direktor Marić:

- Još se jednom želim zahvaliti Jakiroviću. Svojim rezultatima je postavio visoku ljestvicu za idućeg trenera. Do daljnjega će momčad voditi Perković. To je jedan mladi trener koji dobro poznaje momčad. Momčad je u dobrim rukama te ima visoku kvalitetu. Iza zatvorenih vrata smo u procesu pronalaska kandidata. Kada nađemo onog koji ima sve kriterije da postane trener Dinama, donijet ćemo odluku i bit ćete obaviješteni - rekao je Marić.

Dosta imena se vrtilo u eteru, jesu li oni bili u opticaju?

- Nikad direktno nećemo komentirati imena. To ne bi bilo ozbiljno. Sve će biti pravovremeno komunicirano. Imamo jasnu sliku što trener Dinama mora imati. Uzeti ćemo si potrebno vrijeme za pronalazak kandidata. To treba biti trener koji zna stvoriti igru i momčad koja će imati dominaciju bez obzira protiv koga igramo. Uvjeren sam da ćemo naći idealnog kandidata.

Je li razlog Jakirovićeve smjene to što nije bio dominantan u jačim utakmicama?

- Trener Jakirović je ostavio momčad u puno boljem stanju nego u kojem ju je našao, no mi smo donijeli odluku da želimo biti još bolji.

Protiv Hajduka, Dinamo nije izgledao kao prvak države.

- Prije svega morate znati da je Dinamu najteže razdoblje tijekom ljeta. Igračima, treneru i svima je teško stalno biti dominantan i ostvarivati rezultate. No, smatramo da je ovo bio pravi trenutak za rastanak.

image

Sandro Perković

Željko Puhovski/Cropix

Trener Perković je do daljnjeg trener, je li opcija da on ostane za stalno?

- Sve je otvoreno. Sigurno nećemo žuriti s odlukom.

Jeste li obavili razgovore s novim kandidatima?

- O imenima neću govoriti javno, ali ne zanima nas je li to domaći trener ili stranac. Svi kandidati dolaze u obzir. U svakom klubu postoji budžet s kojim raspolažemo, ali nije ni cijena uvijek samo garancija da trener koji dolazi je pravi izbor. Uvijek mislimo da ako nešto platimo skupo to garantira kvalitetu, ali postoji masa primjera gdje to nije slučaj.

Riječ je nakon toga preuzeo Perković, koji se još jednom zahvalio Jakiroviću.

Koliko vam je bilo teško prihvatiti ovu ponudu?

- Teško mi je bilo jer odlazi Sergej i ostali dečki. Ja sam dinamovac i za sve što ovaj klub treba ja stojim na raspolganju. Napravit ću sve što je moguće da već sutra izgledamo puno bolje. Ovo što se dogodilo nije prava slika ove momčadi.

Kako momčad izgleda nakon teškog poraza? Možemo li očekivati ofenzivniji Dinamo?

- Igračima nije bilo lako, taj poraz je težak i bolan. Ljepota sporta je što uvijek iznova daje nove prilike. Igrači su se jučer emotivno oprostili od Sergeja, ali nakon toga su odradili trening i idemo dalje. Sutra ćemo pokazati nogomet na razini Dinama.

Tko ne konkurira za susret i koliko promjena možemo očekivati?

- Imamo još trening danas popodne na kojem ću vidjeti tko je sutra spreman dati maksimum. Čeka nas jako teška utakmica protiv momčadi koja je puno bolja od onog što ljestvica sugerira. Pred kraj prijelaznog roka su doveli puno novih igrača te moramo biti na visini zadatka.

Je li vas iznenadio Dinamo koji se raspao pred kraj utakmice?

- Poraz od Bayerna je zaista težak. Ilija Lončarević je uvijek govorio da u nogometu ne postoji jučer, nego samo sutra. Na to više ne možemo utjecati, ali mi smo klub koji zna pobjeđivati i koji će pobjeđivati.

Dinamo stvarno ima ekipu koja dobro izgleda, kako procijeniti tko će kako reagirati nakon ovog poraza?

- Imamo 26 igrača i tri vratara i svi su veliki profesionalci. Njima je najteže pao poraz i oni su ti koji žele promijeniti sliku momčadi. Ne volim raditi podjelu na senatore i mlade, igrat će oni koji to zasluže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 12:28