StoryEditorOCM
Domaći nogometBlamaža za blamažom

‘Stari‘ RNK Split niže debakle, seniori u Županijskoj ligi izgubili 0:8, juniori i mlađi pioniri po 0:10...

Piše F. V.
10. rujna 2024. - 17:25

Znalo se da će u novu sezonu RNK Split ući s mnogo upitnika zbog financijskih problema i generalno stečaja, kadrovskih problema, osipanja igračkog kadra na svim nivoima... Čak je zbog svega prijetila i mogućnost gašenja kluba, potpuni raspad. Paralelno je u strahu od takvog scenarija osnovan i zaživio novi klub, RNK Split 1912. Okrenuo se prije svega radu s mladima. Ipak, u „starom” klubu s Parka mladeži nisu odustajali, nisu digli ruke. Napravili su sve da nastave tradiciju kluba osnovanog prije 112 godina. Na kormilo prve momčadi stigao je iskusni stručnjak Vjeran Simunić, nisu odustali od nastupa juniora u elitnom rangu hrvatskog nogometa koji je lani izboren. Osigurali su i da ipak mogu nastupati na Parku mladeži nakon što se činilo da zbog dugovanja više neće moći... Poduzeli su napore, ali malo je reći da na početku sezone „stari” Split niže debakle jedan za drugim.

image
Tom Dubravec/Cropix

Da ne ulazimo u dublje analize, rezultati sve govore sami za sebe. U subotu su seniori RNK Splita u 1. kolu Županijske lige, ukupno petog ranga natjecanja, kao domaćini poraženi od Uranije koju vodi bivši napadač Splita i trener u omladinskom pogonu „crvenih” Dalibor Filipović s čak 0:8. Prisjetimo se, ne tako davno Split je niz sezona proveo u elitnom rangu hrvatskog nogometa, igrao i finale kupa. Vikend ranije (proteklog vikenda je bila stanka u prvenstvu zbog utakmica mlađih reprezentativnih selekcija) juniori su u svom četvrtom nastupu u prvoj nacionalnoj ligi juniora u gradskom derbiju poraženi od Hajduka na svom Parku mladeži s čak 0:10. Posebno je bio „vruć” Marino Žeravica koji je zabio pet golova. U četiri kola juniori Splita imaju isto toliko poraza uz gol razliku 3:24. Poraženi su proteklog vikenda i mlađi pioniri RNK Splita u ligaškoj utakmici s identičnih 0:10 na gostovanju kod GOŠK Dubrovnika 1919. Pioniri su pak kod istog protivnika poraženi 0:4.

Kadeti i pioniri su prošlog tjedna trebali igrati u Kupu NSŽSD, ali su odustali od nastupa. Sve skupa ne izgleda nimalo dobro.

image

Stadion Park mladeži

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 17:27